Interview (2007)

Fatih Varlık
0
Interview (2007)
Gazetecilik kariyerinde sıkıntılı günler yaşayan Pierre, editörünün gözünden düştüğü için kızağa çekilir. Yıllarca politika, bürokrasi ve savaş konuları üzerinde uzmanlaşıp, başarılı işler çıkaran tanınmış bir muhabir olmasına rağmen onur kırıcı bir şekilde Katya isimli yeni yeni popüler olmaya başlayan bir aktrisle röportaj yapmakla görevlendirilir. Uzun bir yolculuğun akabinde, söylene söylene Katya ile buluşacağı restorandın yolunu tutan Pierre, utanç kaynağı olarak gördüğü durumdan bir an evvel kısa bir söyleşi kotarıp, kurtulma niyetindedir.
Interview (2007)
Mekanda neredeyse bir saati aşkın süre bekletildikten sonra en nihayetinde Katya' nın teşrif etmesi sonrasında burnundan soluyan Pierre, aslında bu tarz işlere kendisinin bakmadığını ve siyasilere yakın önemli bir kişilik olduğunu ekleyerek, fazlaca magazine kaçmadan ufak bir soru cevap yapma arzusunda olduğunu dillendirir. Öte yandan pembe dizilerle ve slasher filmlerle tanırırlığını günden güne arttıran Katya ise daha mekâna girir girmez ilgi odağı olduğunu kanıtlar biçimde peşi sıra hayranlarına imzalar dağıtmakta, egosantrik yapısıyla göz kırpmaktadır. Dahası babası yaşında olduğunu düşündüğü ve tavırlarından aksiliğini ele veren Pierre' e karşı hiçte alttan almaya niyeti olmayan kahramanımız, insanların kendisiyle vakit geçirebilmek için neler teklif ettiklerini tahmin bile edemeyeceğinden dem vurur. Her iki tarafta farklı beklentiler içerisinde olduğu için haliyle röportaj da kısa sürede tamamlanır. Editörüne neler uyduracağını düşünmeye başlayan Pierre, taksi çağırıp havalimanın yolunu tutmaya karar verir. Ancak bir şekilde yeniden Katya ile yolları kesişen kahramanımız, şansının döndüğünü düşünerek Katya' nın eve daveti sonrasında teklifi hemen kabul eder. Bu sayede buzları eritip, başladığı röportajı tamamlama fırsatı bulacağının farkındadır. Alkolün de etkisiyle daha cesur sorular sormaya başlayan Pierre, Katya' yı yakından tanıma fırsatı bulur. Katya'da cevaplayacağı her soruya karşılık Pierre' den özel hayatıyla ilgili anekdotlar paylaşmasını istemektedir. Kimi zaman eğlenceli kimi zaman da öfke dolu duygu geçişlerine şahit olduğumuz muhabbet, en derinlerdeki sırların ifşa edildiği bir meydan okumaya dönüşür...

İyi; Theo van Gogh imzalı 2003 yapımı filmin remake versiyonu olan 'Interview (2007)' eğlenceli diyaloglar barındıran, oyunculuk ve atmosfer olarak ilgi çekici, sürükleyici bir yapım.
Kötü; Final bir tık aceleye getirilmiş gibi...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!