Flatliners (2017)

Fatih Varlık
0
Flatliners (2017)
Ölüm anında nasıl bir deneyim yaşandığını keşfetmek isteyen beş tıp öğrencisi, kariyerlerini hatta hayatlarını hiçe sayarak tehlikeli bir deneye girişirler. Ne yaşanırsa yaşansın aralarında sır olarak kalacağına söz veren gençler, Courtney liderliğinde peyderpey deneyi tekrarlamak için sözleşirler. İlk olma ayrıcalığı ise doğal olarak Courtney' e aittir.
Flatliners (2017)
Pek çok hastanın ölüm sırasındaki beyin taramalarını görüntüleyen Courtney, neden beynin de diğer organlar gibi aniden durmadığını ve askıda kaldığını sorgulamaktadır. Bunun kimyasal bir süreç mi yoksa bambaşka bir deneyim mi olduğu hususunda ciddi şüpheleri olan kahramanımız, hastanenin henüz hizmete açılmamış ek binasında gözlerden uzakta bir deney düzenlemeye karar verir. En yakın arkadaşlarından yardım isteyen Courtney, işlerin ters gitmesi ihtimalini de göz önüne alarak tüm senaryoları değerlendirdiğini anlatır. Ancak yine de arkadaşları bunun delilik olduğunu düşünmekte, yol yakınken vazgeçmesi için dil dökmektedir. Kararının kesin olduğunu vurgulayan Courtney, büyük bir keşfin kapısını aralayabilecekleri de ekleyerek grubu ikna etmeyi başarır. Hayati tehlikeye rağmen ilk denek olmak için gönüllü olduğunu söyleyen Courtney, kalbinin duracağı ve akabinde yaklaşık iki dakika boyunca ölüm deneyimi yaşayacağı süreç boyunca, beynindeki aksiyonların yüksek çözünürlüklü tarama cihazlarıyla kaydedileceğinden emin olmak ister. Sonrasında arkadaşlarının yetenekleri sayesinde hayata döndürüleceğinden kuşkusu olmayan kahramanımız, her şey planladığı gibi giderse kimsenin başının belaya girmeyeceğini de taahhüt eder. Birtakım aksaklıklara rağmen deney başarıyla tamamlanır ve gençler tarama kayıtlarını hep beraber gözden geçirmeye başlarlar. Halsizlik dışında bir sıkıntısı olmadığını dillendiren Courtney, eşsiz bir deneyim yaşadığından dem vurur. Sıradaki denek olmak için birbirleriyle yarışan gençler, çok geçmeden bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ederler. Dahası birtakım paranormal olaylar da vuku bulmaya başlar...

İyi; Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temalı, sürükleyici kurguya sahip, gizem seviyesi de fena olmayan bir korku-gerilim alternatifi. Bu filmi sevenler The Lazarus Effect (2015) yapımına da göz atabilirler.
Kötü; Klişe ve derinlikten yoksun bir hikâyeye sahip.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!