The Black Phone (2021)

Fatih Varlık
0

The Black Phone (2021)
13 yaşında zeki bir çocuk olan Finney, içine kapanık olmasından sebep akranları tarafından utangaç biri olarak betimlenmektedir. Aynı zamanda en yakın arkadaşı olarak da gördüğü kız kardeşiyle vakit geçirmeyi seven kahramanımız bir yandan da otoritesinin sarsılmasına asla izin vermeyen, ani öfke patlamaları yaşayan babasıyla birtakım sorunlar yaşamaktadır. 
The Black Phone (2021)
Günün birinde sadist bir katil tarafından kaçırılan Finney, gözlerini açtığında kendisini izbe bir bodrum katında bulur. Polis tarafından 'The Grabber' olarak adlandırılan, daha öncesinde de kasabadan birkaç çocuğun kaybolmasıyla ilişkilendirilen maskeli katilin, son kurbanı olduğunu anlamakta gecikmeyen Finney, başının büyük bir belada olduğunun bilincindedir. Etrafı kolaçan etmek ve olası bir kaçış rotası bulabilmek için dikkatini toplamaya çalışan kahramanımız; yer yatağı, klozet ve duvarda asılı duvar siyah bir telefondan başka hiçbir şey olmayan beton kaplı bodrum katında köşeye sıkıştığını fark eder. Ara ara ortaya çıkan 'The Grabber' ise talimatlara uymasını ve uslu bir çocuk gibi davranmasını istemektedir. Alıkonulduğu bodrum katının ses geçirmez olduğunu vurgulayıp, kimsenin onu kurtarmak için gelmeyeceğini de üzerine basa basa tekrarlar. Diğer çocuklara ne olduğunu öğrenmek isteyen Finney, atmosfere bakınca bunun pek de iyi bir fikir olmadığına karar verir. Kaybolan diğer çocuklarının kendisinden çok daha cesur olmalarından sebep eğer onlar kurtulamadıysa hiç şansı olmadığını düşünmeye başlayan kahramanımız, tam çaresizliğe yenik düşmek üzereyken siyah telefonun çaldığına şahit olur. Hemen ahizeyi kaldırıp aramaya cevap verse de telefonun kablolarının kopuk olduğunu anlayıp, halüsinasyonlar gördüğü sonucunu çıkarır. Grabber' ın yokluğunda aklına gelen her türlü kaçış planını uygulayabilmek için ellinden geleni yapan Finney, bir süre sonra tekrardan telefonun çaldığını duyar. Üstelik bu sefer hattın karşısında tanıdığı biri seslenmektedir...

İyi; Çok büyük beklentilerle izlenilmemesi gereken, ortalama bir atmosferik gerilim filmi olduğunu söyleyebilirim. Kurgu ve oyunculuk olarak da fena değil.
Kötü; Hikâye derinlikten yoksun ve ana-yan karakter gelişimleriyle ilgili çok az şey biliyoruz.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!