What Comes Around (2022)

Fatih Varlık
1

What Comes Around (2022)
On yedinci yaş gününü kutlamaya hazırlanan Anna, internet üzerinden Eric isimli bir gençle tanışır. Her ikisinin de ortak hobisi olan şiir birleştirici bir rol oynar ve sevdikleri şairlerin eserlerini birbirlerine okuyarak neler hissettiklerini mukayese edip fikir alışverişi yaparlar. Anna gibi Eric de hassas bir tabiata sahiptir ve duygularını dışa vurmakta zorlanmaktadır. Bu halleri ve utangaç tavırları kendisine yakınsayan Anna ise aradaki mesafeye ve sadece telefonla iletişim kurmalarına aldırmadan iyiden iyiye Eric'e bağlanmaya başlar.
What Comes Around (2022)
17. yaş gününde Anna'nın kapısında beliren Eric, sürpriz yapmak istediğini söyleyerek ona bir hediye getirdiğinden söz eder. Büyük bir şaşkınlık yaşayan Anna ise evinin yerini nasıl öğrendiğini sorgulayıp, bu şekilde çat kapı gelmenin uygunsuzluğundan dem vurur. Amacının asla onu korkutmak olmadığını vurgulayan Eric ise özür dileyerek oradan ayrılır. İlk kez kanlı canlı olarak birbirlerini gören kahramanlarımız arasında daha güçlü bir çekim oluşur ve telefon üzerinden mesajlaşmaya devam ederler. Annesine (Beth) Eric'den söz eden Anna, internet üzerinden bir şiir odasında tanıştıklarını ve yaşça kendisinden biraz büyük olduğunu anlatır. Kızını uzun yıllar tek başına büyüten ve bu sıralar da kendi düğününün hazırlıkları yapan Beth, oldukça korumacı yaklaşır ve neler olup bittiğini en başından itibaren öğrenmek ister. Zira internet ortamında tanışma ve yaşça büyük erkek arkadaş gibi detaylar henüz ergenlik çağındaki kızı da hesaba katıldığında bir bakıma huzursuzluk vericidir. Neyse ki gölgelere saklanmak yerine tanışmanın doğru karar olacağını tasarlayan Eric, hakkındaki önyargıların ancak bu vesileyle yok olabileceğini düşünür. Ancak Eric eve adım attığı andan itibaren ortam buz keser ve Beth bu ilişkiyi asla onaylamadığını vurgular. Hüzünlü bir şekilde mekândan ayrılmak zorunda kalan Eric büyük bir duygu karmaşası yaşar. Neler olup bittiğini anlamakta güçlük çeken Anna ise Eric ile tanışık olduğunu düşündüğü annesinden bir açıklama beklemektedir...
İyi; Sürükleyici kurgusu ve atmosferik yapısıyla göz atılması gereken başarılı bir dram gerilim filmi. Oyunculuk ve hikâye olarak da ilgi çekici.
Kötü;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!