River Wild (2023)

Fatih Varlık
0

River Wild (2023)
Uzun süredir görüşmediği kardeşi Gray'in daveti üzerine rafting macerasının bir parçası olmayı kabul eden Joey, geçmişteki tatsız anıları geride bırakıp yeni bir sayfa açma arayışındadır. Bir süredir rehber ve eğitmen olarak görev yapan Gray, sıcak bir karşılamanın akabinde iki turistin de yanlarında geleceğinden söz eder. Dahası asıl sürprizi sona bırakmıştır ve Trevor'un da kendisine yardımcı olduğunu dillendirip tura eşlik edeceğini aktarır.
River Wild (2023)
Çocukluk yıllarından beri belalı bir tip olan Trevor, bir dönem içeri girip çıktıktan sonra şartlı tahliye ile dışarı salınmıştır. Geçmişe dair anımsamak istemediği şeylerin başında gelen Trevor ile emri vaki bir şekilde karşılaşmak zorunda kalan Joey, abisini kırmamak adına onun artık çok değiştiği ve işinde gücünde olduğu masallarına ikna olur. Olan bitenden bihaber eşyalarını bota yerleştiren turistler ise eğlenceli tipler olmakla birlikte macera yaşamak için hazırdır. Gray'in yönetiminde ve rehberliğinde kürek çekmeye başlayan kahramanlarımız yorucu günün akabinde ormanlık bir arazide çadırlarını kurup kamp yapmaya karar verirler. Karanlığın da bastırmasıyla kamp ateşinin etrafında koyu bir muhabbete dalan gençler gecenin sessizliği bozan bir kazayla sarsılırlar. Turistlerden birinin yaralanması üzerine uydu telefonunu kullanarak yardım aramaya karar veren Gray, her şeyin kontrol altında olduğunda ısrarcıdır. Aynı zamanda doktor olan Joey ise ilk müdahalesine rağmen bir an evvel hastaneye gitmek zorunda olduklarını dillendirir. Hiçliğin orta yerinde mahsur kalan kahramanlarımız zifiri karanlıkta ormanda ilerleyemeyeceklerini çabucak kavrarlar. En hızlı çözüm olarak bota atlayıp kürek çekmeleri gerektiğini anlatan Gray, gecenin karanlığına rağmen akarsuyu avucunun içi gibi bildiğinden dem vurup grubu ikna eder. Kazanın ardından giderek sessizleşen Trevor ise talimatları izliyor gibi görünmektedir. En başından beri Trevor'ın güvenilmez biri olduğunu düşünen Joey ise gerçekte neler olup bittiğini sorgulamaktadır. Öte yandan birlikte kürek çekmeleri gereken onlarca kilometrelik mesafe her şeye gebe bir serüvene dönüşür...
İyi; Sürükleyici kurgusu ve zaman zaman yükselen temposuyla göz atılabilecek başarılı bir gerilim filmi. Oyunculuk ve atmosfer olarak da fena değil. 
Kötü; Tahmin edilebilir senaryo, düşük gizem seviyesi... 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!