Insidious: The Red Door (2023)

Fatih Varlık
0

Insidious: The Red Door (2023)
"Insidious" serisinin bu son filminde tekrardan Lambert ailesine misafir oluyoruz. On yıl öncesinde yaşanan bir dizi dehşetengiz olayın sonrasında en nihayetinde sular durulmuş, babasıyla karmaşık ilişkilere sahip olan Dalton, üniversiteye kayıt hazırlığında içine kapanık bir gence dönüşmüştür. Kara kalem çizimlere epeyce meraklı olan kahramanımız, tercihini de sanat okulundan yana kullanıp derslerin başlamasını iple çekmektedir.

Insidious: The Red Door (2023)
Aile içerisindeki buzları eritebilmek için annesinin teşvik etmesi sonrasında öğrenci yurduna kadar babasının ona eşlik etmesine izin veren Dalton, içten içe hala kızgınlık duymaktadır. Zira babasının hiçbir zaman tam olarak yanlarında olmaması ve kendi problemlerinde boğuluyor bir görüntü sergilemesi haliyle kendi karakterine de sirayet etmiştir. Kayıt sonrasında odasına yerleşen Dalton, Chris isimli oda arkadaşıyla tanışır. İçe kapanık olmasının yanı sıra karanlıktan korktuğundan söz eden kahramanımız, yıllar önce uzun süre komada kaldığından dem vurup, olaya ve öncesine dair hiçbir hatırlamadığından söz eder. Dalton'un hassas kişiliğini ve kırılgan tavrını dert etmeyen Chris, samimi bir yaklaşım sergiler. Öte yandan Dalton'u bıraktıktan sonra evinin yolunu tutan Josh, hayatında pek çok şeyi sorguladığı bir dönemdedir. Annesinin ölümünün sonrasında henüz çocukluk yıllarında kaybettiği babasıyla ilgili bir dizi anı hafızasında yeşermekte, günden güne depresif bir ruh haline sürüklenmektedir. Tıbbi yardım almayı düşünen kahramanımız zihnini bulandıran bu düşüncelerin orijinini bulmaya niyetlenir. Tüm bunlar yaşanırken henüz ilk çizim ödevinde eğitmeninin de cesaretlendirmesiyle karanlık bir tasvir kaleme alan Dalton, bir nevi trans halinde gizemli bir kapı çizer.
Bu kapı sizi içeride mi tutuyor yoksa dışarıda mı?
Yaptığı çizimin bir hayli ürpertici olduğundan söz eden Chris, Dalton'un giderek tuhaflaştığına şahit olur. Dalton ise zaman zaman rüyalarını süsleyen bu kapıya derinden takıntılı bir haldedir. İşin garibi aynı kırmızı kapı, oğlundan kilometrelerce uzakta olmasına rağmen Josh'un da en korkutucu kabuslarında yer almaktadır. Chris sayesinde astral seyahat kavramından haberdar olan Dalton, komada olduğu döneme ilişkin ufak detaylar hatırlamaya başlar. Ailesinin bir şeyler sakladığından şüphelenen kahramanımız gerçekleri öğrenebilmek için kırmızı kapının sırrını çözmeye karar verir...

İyi; Atmosfer ve oyunculuk olarak serinin standartlarını sürdürebilmiş başarılı bir yapım. Serinin diğer filmlerinin incelemeleri için Insidious (2010)Insidious: Chapter 2 (2013), Insidious: Chapter 3 (2015) linklere tıklayabilirsiniz.
Kötü; Serinin devam filmi olmasından sebep sürpriz faktörleri de yetersiz olduğu için tahmin edilebilir bir kurguya sahip. Korku-gerilim unsurları da serinin önceki yapımlarına göre epeyce kırpılmış.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!