Syk pike (aka Sick of Myself) (2022)

Fatih Varlık
0

Syk pike (aka Sick of Myself) (2022)
Uzun süredir birlikte takılan Signe ve Thomas çifti, zaman zaman barışık bazen de fırtınalı bir ilişki yaşamaktadır. Çağdaş sanatlarla uğraşan genç bir artist olan Thomas, sanat çevrelerince giderek popülarite kazanmakta, kariyerinde bir gün zirveleri görebileceği hususunda cesaretlendirilmektedir. Erkek arkadaşının aksine en yakın arkadaşları tarafından bile pek de yetenekli ya da beceri sahibi biri olarak addedilmeyen Signe ise sıradan bir hayat sürmektedir. İlginin sürekli olarak Thomas'ın üzerinde yoğunlaşmasından ve deyim yerindeyse konu mankeni konumuna düşmekten bir türlü kurtulamayan kahramanımız içten içe derin bir huzursuzluk beslemekte, hislerini hınç duygusuna dönüştürmektedir.
Syk pike (aka Sick of Myself) (2022)
Thomas'ın sanat camiasından kurduğu yeni arkadaşlıklar ve kendi pabucunu dama atan tavırlarından hoşnutsuz olan Signe, en yakın arkadaşlarıyla dahi vakit geçirirken sürekli olarak konunun Thomas'a ve başarılarına gelmesinden rahatsızdır. Hemen herkesin onu Thomas'ın yanında gezdirdiği bir nesneye indirgediğini düşünmeye başlayan Signe, odakların hep Thomas ve yaptığı işler olmasından sebep varoluşsal krizler geçirmeye meyleder. Ancak Thomas'ın başarılarından haz etmeye ya da arka plana itilmeye pek de niyeti olmayan kahramanımız insanların daha fazla saygı duyduğu ve ilgi gösterdiği birine dönüşebilmek için olmadık işlere girişir. Sadece erkek arkadaşının ilgisizliğini cezalandırmak için değil artık dahil oldukları sanat elitinin de bir parçası olabilmek için azmeden Signe, doğasının karanlık tarafını keşfetmeye başlar. Thomas'dan ve arkadaşlarından giderek uzaklaşsa da kurduğu hayaller ve arzular itici bir güç olarak ilgi arayışını körüklemektedir. Kendi içinde derin bir psikolojik savaşa girişen Signe, en nihayetinde ilgiyi kendisine kanalize edebilmek için büyük bir bedel ödemeye hazırlanır...
İyi; Psikolojik gerilim severlerin göz atması gereken atmosfer, diyaloglar ve oyunculuk olarak başarılı bir yapım. Bazı karikatürize edilmiş kısımlar yer alsa da genel olarak rahatsız edici unsurlar ihtiva ettiğini de ekleyeyim.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!