The Domestics (2018)

Fatih Varlık
0

The Domestics (2018)
Apokaliptik bir dünyada hayatta kalmayı başaran bir grup insan, çetelerin yönetimi ele geçirdiği, şiddet ve terörün hüküm sürdüğü distopik bir evrende hayatta kalma çabasındadır. Hemen her yerleşim biriminde hatta otoyollarda ve köprülerde dahi farklı gruplar çatışmakta, kaotik düzen ve anarşi içerisinde kaynaklar ve üstünlük sık sık el değiştirmektedir. Dünya gerçekten de hayatta kalanlar için çok acımasız, merhametsiz bir yer haline gelmiştir.
The Domestics (2018)
Mark ve Nina çifti bir yolunu bularak Milwaukee' de yaşayan ailelerinin yanına gitme arzusundadır. Halihazırda ilişkilerinin çalkantılı seyri de düşünüldüğünde evliliklerini kurtarabilmek için son şans olarak gördükleri bu yolculuk her ikisi içinde oldukça kıymetlidir. Yeniden eşinin kalbini kazanabilmek maksadıyla elinden geleni yapmaya kararlı olan Mark, güvenli bir yol bulabilmek için yoğun çaba sarf etmekte, elinden düşürmediği haritasında işaretlemeler yaparak beladan uzak durmaya çalışmaktadır. Sınırlı cephanelerinden ve altlarındaki hurda araçtan ötürü dolambaçlı rotaları takip ederek geceleri de metruk evlerde konaklayan çiftimiz, bir noktadan sonra açık hedef olmalarından sebep çetelerin dikkatini çekerler. Maskeli katiller ve psikopat canileri peşlerine takan Mark ve Nina, bir yandan da niyetleri belirsiz bir grup insanla tekinsiz mekanlarda bir araya gelmek zorunda kalır. Kimi zaman yağmurdan kaçarken doluya yakalansalar da evliliklerini kurtarabilme fikri ağır basmakta hayatta kalma içgüdülerini güçlendirmektedir. Bir dizi manyak tarafından alıkoyulma fikrine şiddetle karşı çıkıp yolculuğa ne pahasına olursa olsun devam ederler. Ancak tehditler hız kesmemekte, peşlerine düşenlerse sürekli artmaktadır...
İyi; Hikâye ve kurgu olarak sürükleyici, oyunculuk olarak da başarılı bir yapım. Teknik olarak klişe bir başlangıca sahip olsa da sürpriz faktörünün kararında olduğunu, bunun yanı sıra orijinal fikirlerin ve nüansların da bulunduğunu ekleyeyim.
Kötü; Etkili sekanslara sahip olmasına rağmen bütün olarak bakıldığında karakter gelişimleri ve grup dinamiklerinin yüzeysel işlenişi çeşitli kopukluklara sebep oluyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!