House of 9 (2005)

Fatih Varlık
0
House of 9 (2005)
Rastgele seçilen dokuz yabancı (rahip,moda tasarımcısı,dansçı,yakın tarihte işlediği suçtan enselenmiş problemli bir genç kız,eskiden ünlü olan bir tenisçi,rapçi,polis,bir besteci ve eşi)dışarı adım atmanın imkansız olduğu,kaleyi andıran korunaklı bir ev içerisinde tutsak edilir.Her yerde kameralar ve gizli mikrofonlar ile 7/24 izlenmektedirler.Buradan kurtulabilmenin tek yolu ise sona kalan  kişi olabilmek.Dahası bir de ödül var hani,beş milyon dolar...
Kahramanlarımız arasında hemen hepsinin tüm eşyaları ellerinden alınarak ev içerisine hapsedilmişken,sadece polis Jay'in silahı bırakılmıştır.Bu durum herkesi tedirgin etse de yine de Jay'e güvenen ekibimiz,evden çıkabilmek için her yeri talan etmeye başlamıştır.Lakin kısa süre sonra çabalarının yersiz olduğunu ve buradan çıkabilmenin imkansızlığını gören kahramanlarımız psikolojik olarak yıkım yaşamaktadır.İnsanları daha fazla kontrol edemeyeceğini anlayan Jay ise işleri akışına bırakma yolunu seçmiştir.
Zamanla otorite boşluğu sonrasında her kafadan ayrı sesler çıkmaya başlaması ve insan doğası gereği yaşananlar,kahramanlarımızın birbirlerine sırtlarını dönmesine neden olacaktır.Tabii bir de sona kalan kişi olup,paraları alarak geri dönme hayali de yok değil hani.Her ne kadar daha karakterleri görür görmez sona kimin kalacağını  kestirebilsenizde yine de psikolojik gerilim ve tek mekan filmlerini severlerin izleyebileceği hoş bir alternatif.


İyi;Ortalama sayılabilecek tek mekan filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.Her zaman olduğu gibi farklı tiplerden,tuhaf bir grup dinamiği yaratılmaya çalışılmış.Bu tarz yapımları sevenler için Panic Button (2011) de tavsiye edilir...
Kötü;Oyuncular vasat,kurgu klişe,final de tahmin edilebilecek şekilde.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!