The Poughkeepsie Tapes (2007)

Fatih Varlık
0

The Poughkeepsie Tapes (2007)
Ne amaçla yapıldığını tam olarak kavrayamadığım,belgesel havasında ilerleyen tipik seri katil hikayelerinden farklılaşan bu yapımı kategorisiz filmler klasmanına dahil ediyorum.Öyle ki baştan sona anlaşılabilir konu bütünlüğüne sahip olmayan,aynı şekilde bittiğinde nasıl bir önerme ile sonlandığını kestiremediğim tuhaf bir yapım olduğunu söyleyebilirim. 
Sözde fbi arşivlerindeki videolardan yola çıkarak belgesel tadında,adının Ed olduğu (?) bilinen seri katilin Poughkeepsie kentinde yaptığı sadistçe eylemler irdeleniyor.Gerçek kimliği asla ortaya çıkarılamayan Ed hakkında dişe dokunur bilgilere sahip olunmamakla beraber yakın zamanda hayatını alt üst eden bir olay sonrasında ölümcül eylemlere giriştiği tahmin ediliyor.Halihazırda ilk kurbanını seçerken en savunmasız olanı tercih etmesi bu bulguları güçlendirse de öte yandan kademeli olarak sürdürdüğü cinayetlerin sürekli farklı yöntemler ve kriminallerin değişiyle katil profilinin aşama göstermemesi (ilk cinayetlerinden sonlara doğru kronolojik olarak hep belli bir standartı olması) dolayısıyla tam olarak nasıl bir suçlu karakteri taşıdığı kestirilemeyen Ed,bütün polis teşkilatını peşine takmayı başarmıştır. 
Sıradan bir seri katilden oldukça farklı kabiliyetleri sahip olan Ed,gerek cerrahi beceri gerekse kurban seçimlerindeki homojenlikten ötürü belli bir kalıba sığdırılamamıştır.Zaten halen yakalanamamasının da sebebi budur.Cinayetlerini tiyatral bir havada işleyerek polislerin de haberi olmasını sağlamak için bodrumunu kullandığı ve hunharca eylemlerde bulunduğu evlerinden birinin keşfedilmesini sağlayarak canice cinayetlerinin kasetlerinin bu sayede kamuoyuna duyurulmasını sağlamıştır.İyi eğitim aldığı,adli ve cerrahi olaylarda bilgisi olduğunu tahmin edilen tüm zamanların en ilginç seri katili halen amansızca aranmaktadır. 

İyi;Buhranlı bir atmosferle sahip.Rahatsız edici yapımlar arasında yer alıyor.Tipik seri katil filmlerinden uzaklaşarak ilgi çekici bir konsepte ulaşıyor. 
Kötü;Belgesel yarım kalmış havası hissediliyor.Zaten kurgunun dağınık ilerlediği yapımda ucu açık olarak sonlanan final hayal kırıklığı yaratabilir. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!