Jeepers Creepers (2001)

Fatih Varlık
0
Jeepers Creepers (2001)
Klasik yol filmi havasında başlayan yapım, kahramanlarımıza musallat olan Creeper isimli garip yaratığın peşlerine düşmesi ile gerilim dozu yüksek; kovalamacalı bir serüven haline dönüşüyor.
Birbirleriyle sürekli didişen ve okuldan evlerine dönerken yolu uzatan iki kardeşin (Darry ve Trish) araba yolculuğu ile başlıyor film.Yaklaşık seksen kilometredir hiçbir taşıt dahi görmeyen kahramanlarımızın, ansızın arkalarında koyu renkli değişik tasarımlı tuhaf bir kamyonet belirir. Üstelik son derece de hızlı gitmektedir ve neredeyse Darry’nin hakimiyetindeki arabaya çarpacaktır. Panikleyen Darry ve Trish neyse ki baş belası kamyonetin kendilerini sollaması ile derin bir nefes alırlar. Tehlikeyi atlatan ve yollarına devam eden kahramanlarımız eski bir kilise ve dakikalar öncesinde başlarına bela olan malum kamyoneti görürler. Dahası hemen kamyonetin yanı başında ayakta dikilen ilginç şapkalı, yüzü belli olmayan, fiziği pek de insanı andırmayan siyah giyimli birisini (Creeper) fark ederler.
Jeepers Creepers (2001)
Creeper'ın peşlerine düşmesiyle dehşete kapılan gençler, çok geçmeden ufak bir kaza ile yoldan çıkıp, yan taraftaki tarlaya saparlar. Peşlerindeki psikopatın yoluna gitmesi ile soluklanmaya fırsat bulan Darry ve Trish; bir an önce telefon edinip yardım çağırmanın derdindedir. Lakin etraflarındaki coğrafyada ne bir insan evladı ne de herhangi bir yaşam belirtisi vardır. Kilometrelerce yol boyunca tek gördükleri şey o lanet yaratığın evi olan kilisedir. Cesaretlerini toplayan kahramanlarımız garabet kiliseye gidip; hem göz atmak hem de bulabilirse bir telefon edinmek amacındadırlar. Hasar görse de halen çalışır durumda olan arabalarına atlayan kardeşler her ne kadar korkudan titreseler de kilisenin bahçesine kadar girerler. Tam bu sırada kuyudan garip bir ses gelmez mi? Daha net bir görüş elde etmek için Trish’in bütün uyarılarına rağmen kuyudan aşağıya sarkmayı kafasına koyan Darry, tahmin edeceğiniz üzere ayağı kayarak kuyunun dibini boylar. Şans eseri ufak sıyrıklarla kazayı atlayan Darry, Trish onu çıkarmak için yardım ararken karanlık kuyunun içerisini keşfe koyulur. Etrafta yüzlerce ceset gören kahramanımız başlarının büyük belada olduğunu farkedecektir.
Jeepers Creepers (2001)
Neyse ki tünelden çıkmanın bir yolunu bulan  Darry, kardeşinin yanına döner ve yaşadıkları son aksiliğinin bu olacağını söyleyerek arabaya atlayıp arkalarına bakmadan uzaklaşmak ister. Uzun bir yolculuk sonrasında yol kenarında lokanta gören kahramanlarımız, hem yaşadıklarını telefon bulup polislere aktarmak hem de bir şeyler atıştırmayı planlarlar. Öte yandan perişan halde lokantadaki insanlardan yardım isteseler de dertlerini tam olarak anlatamazlar. Bu sırada lokantada çalan telefon ile irkilen kardeşler, telefonu açtıklarında ise adeta her şeyden haberi olan bir kadınla muhatap olurlar. Gördükleri yerin acılar evi olduğunu söyleyip, kardeşlerin adlarından tut da kilise çevresinde yaşadıkları bütün olaylara değin bilgiye sahiptir. Peki bu kadın da kimdir?Üstelik bir şarkıdan bahseden gizemli kadın, eğer bu melodiye duyarlarsa hemen kaçmaları konusunda kahramanlarımızı tembihler.


İyi; Macera düzeyi yüksek, izleyiciyi sıkmadan ilerleyen bir yapım.Serinin ikinci filmi Jeepers Creepers II (2003) ye de göz atmanızı tavsiye ederim.
Kötü; Creeper karakteri çok kişiselleştirilmiş. Değişik bir yaratık tiplemesi haline dönüşmüş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!