Rest Stop (2006)

Fatih Varlık
0
Rest Stop (2006) 

Uzunca araba sahneleri ile yol filmi gibi başlayan ancak filmin ilk çeyreğinin ardından; daha çok sıkışan bir boyutta gerçekleşen olayları anlatan, sıra dışı bir seri katil filmi olan Rest Stop, pek çok şeyin var olduğu, ancak hiçbir şeyin tam olmadığı bir yapım. Filmin konusuna gelecek olursak; Nicole ve erkek arkadaşı Jess yeni bir hayat kurmak üzere hayallerinin şehri olan Kaliforniya’ya yola çıkarlar. Nicole ailesinin baskısını yıkma çabasında olan, özgüvenini tazelemeye çalışan genç bir bayandır. Jess ise sevgilisi Nicole’ü bir bakıma peşi sıra sürüklemektedir.
Rest Stop (2006)
Eğlenceli başlayan kara yolu yolculuğu, Jess’in kestirme yola saparak eski otoyol adı verilen yola girmesi ile tam bir bilinmeze dönüşecektir. Uzun bir yolculuğun akabinde gördükleri tek sosyal hayat belirtisi olan Rest Stop yaftalı bir tabeladan dönüş yapan gençler, tuvalet ihtiyacını gidermek üzere duraksarlar. Nicole ihtiyacını gidermek üzere lavaboya gidip geldiğinde ise Jess’in ve arabasının ortadan kaybolduğuna şahit olur. Başlarda Jess’in kendisine eşek şakası yaptığını zanneden Nicole, şaşkınlığının korkuya dönüşmesi ile panikler. Bulunduğu coğrafyada ne bir telefon ne de herhangi bir insana rastlamıştır. Dahası bu nasıl bir yerdir ki tamamiyle sosyal hayattan izoledir. Kısa bir süre sonra park halindeki bir karavandan gelen flash ışıkları ile içerisinde birileri olduğunu fark eden kahramanımız, yardım istese de karavandaki olası kişilerden herhangi bir tepki alamaz. Bu sırada çevrede korku salmaya başlayan sarı bir kamyonet,sinsi şekilde dolaşmayı sürdürmektedir. İyice korkmaya başlayan ve etrafı gezinerek Jess’in izini süren Nicole, sit alanının menajerine ait  bir odaya yönelir. Odanın  camını kırarak telsizle yardım aramaya çalışsa da olumlu bir sonuç alamaz. Çekmecelerden birinde bulduğu alkolü tüketmeye başlayan kahramanımız; bir yandan da başından geçenleri sorgulamaktadır. Sarı kamyonetinin sahibinin olası bir sapık olduğunu düşünen Nicole, Jess ortadan kaybolmadan önce yol üzerinde yine aynı sarı kamyonetin tacizine uğradıklarını hatırladığında,tuvaletin duvarlarındaki KLZ 303 plakalı adamla ilgili garip söylentileri de birleştirdiğinde bulmacayı yavaştan çözmeye başlar. Sarı kamyonetin plakası olan KLZ303, 1971 yılından beri pek çok saldırı, taciz ve cinayetin sorumlusu olan bir psikopata aittir. Olası olarak Jess’i de kaçırması söz konusu olan bu adam acaba Nicole’den ne istemektedir?
 Rest Stop (2006)
Gecenin karanlığının çökmeye başlaması ile iyice telaşlanan Nicole, öncesinde içinden gelen ışıklar gördüğü karavanın hareket etmesi ile irkilir. Bu kez şanslıdır ve karavana binebilmiştir. Kahramanımız karavanda son derece garip bir aile ile tanışacaktır. Tamamen kafayı yemiş bu tuhaf insanlar, çok geçmeden Nicole’ün kendisini dışarıda daha güvende hissetmesine neden olacaktır :D
Yeniden ayrıldığı Rest Stop' daki sit alanına dönen kahramanımız,tekrardan tuvaletteki yazıları okumak üzere oraya yönelir. Tuvalette bir takım metafizik olaylar yaşayacak olan Nicole,neyin gerçek neyin hayal olduğu konusunda büyük problemler yaşamaya başlar. Kamyonetli psikopatın tacizleri ve ölüm oyunlarına kaldığı yerden devam etmesi sonrasında Nicole; eğer hayatta kalmak istiyorsa geçmişinin aksine, ayakları üzerinde sapa sağlam yere basmalıdır...

İyi;Filmde pek olumlu diyebileceğimiz şey yok gibi :D Vasat bir yapım. Bu tarz yol gerilim filmleri sevenlerin Joy Ride serisine göz atmalarını tavsiye ediyorum.  Ayrıca dileyen serinin ikinci filmi olan Rest Stop : Don't Look Back (2008) incelemesine de bakabilir.
Kötü;Kurgu çok dağınık ilerliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!