Wishmaster (1997)

Fatih Varlık
0
Wishmaster (1997)
“Zamanın zaman ötesinde Tanrı evrende hayatı yarattı… Ve ışık meleklere hayat verdi…Ve toprak insanı yarattı… Ve ateş cini yarattı. Yaratıklar dünyalar arasında bir boşlukta yaşamaya zorlandı. Cini her kim uyandırırsa üç dilek dilemeli; üçüncü dileğin yerine getirilmesi ile cinin lanetli orduları yer yüzüne serbest bırakılacaktır. Bütün bunlar içerisinde sadece bir şeyden! Cinden korkun…”
Yüzyıllar öncesinde Pers uygarlığının kalesinde; cin ve hükümdar arasındaki üç dilek pazarlığı; hükümdarın kurnazca davranan kahini tarafından, cin amacına ulaşamadan engellenir. Kahin cini kırmızı bir taşın içerisine tutsak eder ve taşı da yine uygarlığa ait, kötü ruhları temsil eden bir heykelin içerisine gömer. Böylelikle Pers uygarlığa musallat olan cin, kahinin akıllıca hamlesi ile taşın içerisine tutsak edilmiş olur.
Wishmaster (1997)
Yıl 1997, güneşli bir havada Amerika’da bir yük limanındayız. Limanda, kargo ile gelecek olan antik İran heykeline dair yoğun bir koşuşturmaca var. Ancak tam da bu sırada limandaki birkaç işgüzar işçi tarafından heykel devrilip kırılmaz mı? İşte hikayemiz direkt olarak buradan başlıyor. Kırılan heykelin parçaları arasında giriş bölümünde bahsettiğim cinin hapis olduğu kırmızı taşı gören bir liman işçisi; başına aldığı beladan habersiz, nefsine uyarak kıymetli sandığı taşı çalar. Taşı satmaya çalışan işçi, ne alsam kardır diyerek hızlıca mücevheri okutur. Dönüp dolaşan kıymetli bir o kadar da şeytani tılsıma sahip olan taş, en sonunda kahramanımız Alexandra’ya ulaşır. Taşı incelemeye başlayan Alexandra, bu konuda bilgili bir arkadaşından yardım almayı umar. Taşı araştırmaya başlayan yardımsever elemanımız, bir dizi kimyasal analiz yaparken; birden oluşan yüksek enerji ile büyük ölçekli bir patlama gerçekleşir. Laboratuvar tamamen alt üst olmuştur ve dahası dünyanın başına bela olacak cin kazara serbest kalır. Kısa süre içerisinde insan suretine girerek pek çok kişinin üç dileğini yerine getirerek, onları öldürüp ruhlarına sahip olmaya başlayan cinin, yeterli ruhu topladıktan sonra yapması gereken en önemli iş; kendisini serbest bırakan kişinin (Alexandra) üç dileğini yerine getirerek, lanetli ordularına yer yüzüne indirmektir.
Wishmaster (1997)
Çok geçmeden cinin çevresine terör salmaya başlaması, esrarengiz ölümler ve tuhaf ortadan kaybolmalar ile iyiden iyiye karışan şehirde; her şeyi başlatan ve sonlandırabilecek olan tek kişi Alexandra’nın ta kendisidir. Lakin son derece zeki olmalı ve cinin ona yapacağı her türlü cazip teklifi her ne kadar en fazla arzu ettiği şeyler olsa dahi, elinin tersi ile reddetmelidir. Öyle ki cinin yaptığı olay aslında lades bahsinden farksızdır. Mesela cinin yağmurlu bir havada Alexandra’nın yanına farklı bir insan sureti ile gelip, keşke şimdi bir şemsiyemiz olsaydı gibi bir önermeye verilecek olumlu bir cevap dahi, dilek haklarından birinin tükenmesine neden olacaktır...


İyi; Kurgu ve konu çok iyi. Daha yüksek bir bütçe ve iyi bir oyuncu kadrosuyla yeniden çekilmesi gereken bir yapım.
Kötü; Her ne kadar 1997 yapımı olsa da görüntü kalitesi ve görsel efektler o zamanın bile gerisinde kalmış. Filmi kalitesini aşağı çeken bazı sahneler mevcut.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!