Wolf Creek (2005)

Fatih Varlık
0
Wolf Creek (2005)
“Avustralya’da her yıl 30.000 kişinin kaybolduğu polis kayıtlarına geçmektedir. Bunların %90’ı bir ay içerisinde bulunmaktadır. Bazılarına ise bir daha asla ulaşılamamaktadır.”
Ben, Liz ve Kristy üniversiteden sıkı arkadaşlardır. Ortak ilgileri olan gezelim görelim anlayışı ile Avustralya'nın Wolf Creek Ulusal Parkı'na günü birlik tur yapmayı planlarlar. Wolf Creek bölgesi sıradışı bir  meteor kraterini barındıran, sosyal yerleşim olmayan tenha bir yerdir. Ben, kiralık bir araba ayarlar ve kızları almak üzere yola çıkar. Kahramanlarımız çıkacakları bu uzun yolculuk için gerekli gördükleri bütün eşyaları alırlar ve her yönüyle gizem kokan, uzun saatlerini alacak yolculuğa başlarlar.
 Wolf Creek (2005)
Yolculuğun ilk bölümünde her şey normaldir ve gençler değişmeli olarak şoför koltuğuna geçerek; bir yandan eğlenir bir yandan da görmek için sabırsızlandıkları Wolf Creek yolunu kat etmeye devam ederler. Ta ki son benzin istasyonunun bulunduğu Emu Creek adlı küçük kasabaya ulaşana dek. Benzinlikten yakıt tatbiki yapan Ben, kızları da alarak hemen yakınlardaki lokantaya girer ve içecek bir şeyler almak ister. Lokantada köşede oturan bir avuç serseri tip ise Liz ve Kristy'yi görür görmez sarkıntılık etmeye ve sözlü tacizlere başlar. Bunun üzerine elemanlarla arasında ufak bir tatsızlık yaşanacak olan Ben, meseleyi uzatmaz ve bu denyoların seyahatleri boyunca başlarına gelecek son aksilik olduğunu söyleyerek, gerilen kızları yatıştırır. Arabalarına atladıkları gibi uzaklaşan kahramanlarımızla Wolf Creek arasında artık sadece bir kaç saatlik mesafe kalmıştır. Gidecekleri yöre ile ilgili kızlara nazaran daha fazla bilgiye sahip olan Ben, Wolf Creek bölgesinin uzaylılar tarafından zamanında uğrak yer olduğuyla ilgili hikayeler anlatır. Hikayeler ne kadar doğrudur bilinmez ama meteor çukurunun da buraya düştüğü göz önüne alınırsa biraz kafa karıştırıcı muallak bir durum söz konusudur. Kızlar her ne kadar Ben'in anlattığı hikayeyi gülünç ve saçma olarak tasvir etseler de, havanın bulanması ve yağmurun başlamasından mıdır bilinmez, hafiften de ürperirler hani...
Wolf Creek (2005) 
En sonunda Wolf Creek Ulusal Parkına ulaşan kahramanlarımız, tabelada yazan uyarıyı dikkate alaraktan, meteor çukuruna üç saatlik yürüyüş ile ulaşmak üzere, arabalarını orada bırakıp yola koyulurlar. Yorucu bir yürüyüşün ardından asıl görmek istedikleri alana ulaşan gençler, gördükleri manzara karşısında büyülenirler. Oldukça büyük ve nedeninin de bir o kadar sır olduğu meteor çukuru, maceraperest kahramanlarımız için tabiatıyla bir hayli ilgi çekicidir. Yağmurun şiddetini arttırması ile en azından yağmur kesilene kadar burada kalmayı göze alan gençler, ufak bir kamp alanı oluştururlar. Aradan geçen birkaç saatin ardından karanlığın bastırması ve en nihayetinde yağmurun dinmesi ile yeniden arabalarına dönmek üzere yola çıkan kahramanlarımızı talihsiz bir sürpriz beklemektedir.
 Düşünsenize arabayla saatler süren uzun bir yoldan gelmişsiniz ve etrafınız tamamen sosyal yaşamdan izole, doğayla baş başa bir yer. Her neyse çok geçmeden yakınlarda kendilerine doğru yaklaşmakta olan bir ışıltı gören gençler, bunu bir araba mı yoksa bir UFO mu olduğu konusunda bir hayli tedirginlerdir. Neyse ki gelen bir arabadır ve içinden de taşralı kendini komik sanan garip bir tip (Mick) iner. İlginç esprileri ve yardımsever tavırlarıyla kahramanlarımızın güvenini kazanan Mick,onları ikna ederek bölgenin güneyindeki, yakınlarda olduğu söylediği evine kadar gençlerin arabasını çekmeyi önerir. Ben başlarda biraz şüpheyle yaklaşsa da Mick'in samimi tavırlarından ve evinde bozuk olan araba parçalarını onarabilecek donanımları olmasından ötürü bu teklifi kabul eder. Yola çıkan kahramanlarımız Mick'in dediğinin aksine sanki saatlerdir yoldadırlar.Acaba Mick'e güvenerek hata mı etmişlerdir?



İyi; Son çeyrek ilgi çekici, gerilim dozu tatminkar. Bu filmi sevenler serinin devam filmi Wolf Creek (2013) incelemesine de göz atabilirler.
Kötü;Klişe sayılabilecek kurgu.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!