House (2008)

Fatih Varlık
0

Jack,Stephanie çifti birlikteliklerinin en sorunlu günlerini geçirmektedir.Bu konuda yardım almak için bir evlilik danışmanından randevu alan kahramanlarımız,araçlarıyla yolculuklarına devam ederlerken,kırsal bir bölgede kaybolurlar.Dahası peşlerine düşen garip bir polis onları telaşlandırarak ufak bir kaza yapmalarına neden olacaktır.En nihayetinde Jack’in polis memuruna otoyolu sorması üzerine tarifi edinen ikilimiz,yeniden yola koyulurlar.Ancak çok geçmeden garip şekilde etrafa saçılmış mekanik aksana çarparak,arabalarının kullanılamaz hale gelmesi sonrasında ormanda mahsur kalırlar.Öte yandan yine tam da kaza yaptıkları yerin yakınında benzer şekilde tekerleri patlamış bir başka araba olduğunu keşfederler.Bekleyerek zaman kaybetmek istemeyen çiftimiz yol üzerinde gizemli bir eve sığınırlar..
 Bu malikane "The Tin Man" lakablı eli kanlı katilin evidir.Bundan habersiz ikilimiz bir başka mağdur çiftle tanışırlar.Onlar ormanda gördükleri kaza yapan aracın sahipleridir.Peki ama malikanenin kendi ahalisi nerededir?Kahramanlarımızın aksine Randy ve kız arkadaşı geceyi burada geçirerek sabah saatlerinde yola koyulmayı planlamaktadır.Daha ilk andan itibaren bir şeylerin garip olduğunun farkına varan Jack ve Stephanie ise telefonu kullanarak arabaları için çekici çağırmanın derdindedir.Malikanede dolaşmaya başlayan gençler ansızın buranın asıl sahibi olan yaşlı bir aile ile karşılaşırlar.Oldukça tuhaf görünümlü bu insanlar nazik davranarak yemek servisi yapmak isteseler de,asıl amaçlarının ne olduğu çok geçmeden ortaya çıkacaktır.Teneke bir kutunun üzerinde yazanlar ile dehşete kapılan kahramanlarımız artık başlarının nasıl bir belada olduğunun bilincindedirler.Teneke adam onlara bir mesaj göndermiştir.
‘Evime hoş geldiniz.Ev kuralları;
Kural 1; tanrı evime geldi ve ben onu öldürdüm.
Kural 2; evime gelen herkesi tanrıyı öldürdüğüm gibi öldürürüm.
Kural 3 ;bana sabaha kadar bir ceset verin ki ikinci kuralı pas geçiyim…'
Hemen malikaneyi terk edip buradan çıkmayı düşünen gençler ne yazık ki az önce tanıştıkları garip ailenin  izin vermemesi  ve dışarıdaki teneke adamın sürekli karşılarına çıkarak kendilerini taciz etmesi ile burada kapana sıkışmıştır.Şimdi yapmaları gereken serinkanlı şekilde davranmak ve içinde bulundukları tehdite karşı akılcıl çözümler bulmaktır.
Zamanla hayatta kalmak adına bireysel davranmaya başlayan gençler,ne yazık ki göründüğünden daha büyük ve komplike olan evin derinliklerinde kaybolacaktır.Jack’in yardımına yetişen ufak bir kız çocuğu ise onların en büyük umudu olacaktır.Güneşin doğmasına az bir süre kala talihsiz kahramanlarımız belki de hayatlarının en önemli sınavı iyi yüzleşmek zorundadır...

İyi;En azından sıkmayan bir yapım olduğunu söyleyebilirim.Onun dışında pek de olumlu şeyler söylemek mümkün değil.
Kötü;Tek mekanda geçen filmler arasında kurgu olarak sıkıntılı.Mantık hataları vs...Ayrıca son çeyrek beklentilerin çok altında kalmış.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!