From Within (2008)

Fatih Varlık
0
Şirin,sakin bir kasaba olan Grovetown, gençlerin gizemli ölümleri ile çalkalanmaktadır.Kasaba ahalisi ise inanışlarına sıkı sıkıya bağlı olup,olan bitenlerin nedenini sorgulamazlar.Ölümlerin giderek artması kasabada tedirginlik yaratsa da,çoğunluk bu kötü günlerin ancak inanışları sayesinde geçeceğini düşünmektedir.Kimin haklı olduğunu ise zaman belirleyecektir.Arkadaşlarının birer birer ölümleriyle sarsılan Lindsay ise bir şeylerin ters gittiğinin farkındadır.Rahibin oğlu ve aynı zamanda Lindsay’in erkek arkadaşı olan Dylan olanlarla ilgili bambaşka teorilere sahiptir.Babasının aksine dini olarak daha fanatiktir ve sabredip bu kötü olayların bitmesini beklemek ona göre aptallıktır.Kendi fanatik fikirlerini herkese duyurmaya ve yanına yandaş toplamaya başlamıştır...
  Bir gün Dylan yine çevresindekilere vaaz vermeye başlar ve olayların sorumlusu olarak annesinin cadı olduğuna inanılan kasaba tarafından dışlanmış  Aidan ismini işaret eder.Aidan sessiz sedasız  yaşamını sürdüren,pek arkadaşı olmayan,toplum tarafından dışlanan birisidir.Zaten kendisi de kasabadaki diğer insanlardan nefret etmektedir.Çünkü kasabalılar, Aidan’ın annesini inançlarına uymadığı ve cadı olduğu gerekçesiyle yakarak katletmişlerdir.Okulda herkesin içinde Dylan’ın,Aidan’ı  bütün bu ölümlerin sorumlusu göstermesi ve tartaklaması Lindsay’in hoşuna gitmez.Dylan ve kalabalığı yatıştırarak Aidan’ı korumak ister.Zamanla Aidan ve Lindsay arasında yakın bir arkadaşlık başlar.
Lindsay arkadaş canlısı bir kızdır ve çevresinde mağdur edildiğini düşündüğü kişilere karşı daha hassas davranır.Aidan,bir gün Lindsay’i evine davet eder ancak bu ev kasabalı tarafından cadının evi olarak betimlenen,hiç kimsenin oraya gitmeye cesaret edemeyeceği bir yerdir.Dahası inanışları da kasabalıları  o evden uzak tutar.Aidan’ın vefat eden annesi ve kasabalı arasında yıllar önce nasıl bir olay yaşanmıştır ki bu karşılıklı nefret,yıllar sonra bile halen devam etmektedir.
  Kasabada gizemli ölümler,açıklanamayan olaylar yaşanmaya dursun kahramanımız Lindsay,Dylan ve arkadaşlarının aksine inancı zayıf birisidir.Ayrıca ölüm sırasının kendisine geldiğini düşünmektedir. Ölümlerin ardı arkası kesilmeyen bu kasabada, kendisini korumak için alternatif yollar denemektedir.Öyle ki Aidan ona büyülerden söz etmiş ve bu yaşananların ölümcül bir büyü sebebiyle olabileceğinden bahsetmiştir.Büyülerin negatif enerji ile beslendiğini ve bu nedenle tılsımı kırabilmek için ölüm düşüncesinden uzaklaşmasını istemiştir.Aidan’ın kız kardeşi ise Lindsay’in de her kasabalı gibi kendilerinden nefret eden birisi olduğunu düşünmektedir.Aidan’ın Lindsay’e olan ilgisinden bir hayli rahatsızdır.Onu kendi evlerinde görmeye tahammülü yoktur.
Aidan,Lindsay’e olan bağlılığından ve onun hayatını kurtarmak istemesinden ötürü Lindsay’e, kasabaya bu lanetin,erkek kardeşi ve kendisi tarafından salındığını anlatır.Lindsay’i kaybetmeyi göze alamadığından ötürü kasabalıya olan nefretini bir kenara koyup büyüyü bozmak ister.Bu arada fanatik kasabalılar olayların sorumlusu olarak Dylan’ın fikirlerini benimseyerek Aidan’ı suçlamaktadırlar ve aynı eskiden yaptıkları gibi Aidan’ın evini ateşe verirler.



İyi;Kasabadakilerin inanışlarının sorgulanmasına ve kendilerini korkutan bir şeye karşı,nasıl da başkalarının hayatını hiçe sayabildikleri mercek altına alan başarılı bir gerilim filmi.
Kötü;Giriş bölümü başarılı olsa da ortalara doğru sıkıcı buhranlı bir yapım haline dönüşüyor.
Gereksiz:Finali beğenmedim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!