Wrong Turn 3: Left for Dead (2009)

Fatih Varlık
0
Wrong Turn 3: Left for Dead (2009)
Teen Slasher tarzının kült filmi olma yolunda ilerleyen "Korku Kapanı"serisinin bu yapımının, içerik olarak kendisini baya bir geliştirmiş olduğu hemen göze çarpıyor. Her daim görmeye alışık olduğumuz eğlenmeye ıssız bir yerlere gelen gençler ve başlarından geçen dehşet dolu saatlerin yanına bu kez bir de azılı mahkumlar eklenince, ormandaki mutantlı kovalamacalı curcuna daha da artmış. Dahası bir de sahibi olamayan çuvallar dolusu paranın da ortaya çıkması, her an güç dengelerinin değişebileceği anlamına geliyor...
 Wrong Turn 3: Left for Dead (2009)
 Alex ve üç arkadaşı manzara olarak gayet güzel, gözlerden uzak bir ormana kampa giderler. Kamp her zamanki Hollywood gençlik filmleri gibidir, anlarsınız işte söze gerek yok:D Çok geçmeden enerjik gençler bir anda daha ne olduğunu anlayamadan, Three Fingers adı ile ormana nam salmış bir mutantın saldırısına uğrarlar. Tabii ormanda bu kovalamacayla vs baya bir şenlenir. Three Fingers' ın saldırılarından sadece esas kızımız Alex kendisini kurtarabilmiştir. Ancak bu arada Alex, oraya koş buraya saklan derken, ormanın derinliklerinde kaybolmuştur ve halihazırda av pozisyonundadır. İşte tam bu sıralarda saklandığı yerden kendisine yaklaşan birilerinin olduğunu sezer ve hamle yapar. Boom !
Kasabanın azılı suçlularının tutulduğu hapishanede bir nakil hazırlığı gözlenmektedir. Nakledilecek olan mahkumlar, hapishanenin en eli kanlı birinci sınıf katil olarak bahsedebileceğimiz tehlikeli kişilerdir. Özellikle Chavez ve Floyd tam baş belalarıdır. Transfer sırasında Chavez ve Floyd'un yanı sıra, onlara göre sicilleri bir hayli silik kalan birkaç mahkum daha nakil taşıtında olacaktır. Müdür tarafından transfer işlemi sırasında,en ufak bir sorun çıkmaması talimatı ile gardiyan Nate göreve çağrılır. Nate güvenilir bir o kadar da başarılı bir isimdir. Ayrıca bu göreve layık görülmesinde, nakil güzergahı üzerindeki geniş ormanlık arazideki kasabada çocukluğunun geçmiş olması bir hayli etkilidir. Özellikle hapishane istihbaratına takılan transfer sırasında Chavez'in bir firar planı olduğu düşüncesi üzerine, bu önemli görevde mahkum kılığına giren bir polisle beraber Nate görev alacaktır. Polisin kimliğini ise Nate dışında o taşıtta olan kimse bilmeyecektir. Ekip göreve hazırdır ve yolculuk başlar.
Wrong Turn 3: Left for Dead (2009)
Nate, Chavez'in firar planları üzerine, yol haritası değiştirilen nakil aracında uzun bir süre herhangi bir aksilik yaşanmadan, Alex ve arkadaşlarının kamp yaptığı alana kadar ulaşılmıştır bile. Bu arada nakil taşıtına bir saldırı gerçekleşir ancak bu tahmin edilenin aksine Chavez'in planladığı bir saldırı değildir. Ağır bir kaza geçiren kahramanlarımız nakil otobüsünün kullanılamaz hale gelmesi ve telsizle yardım çağıramamaları üzerine, ormanı geçerek yeniden saatler önce ayrıldıkları şerifin ofisine dönmek amacıyla yola çıkarlar. Zifiri karanlığın arasında 2 gardiyan, 4-5 mahkum ve bir mahkum kılığındaki gizli polis Nate önderliğinde ilerlemeye başlarlar. (Ne ekip ama :D) Çok geçmeden karşılarına Alex çıkar. Artık ormanda mağdur kalan Alex de Nate'in isteği üzerine onlara katılacaktır...


İyi; 
Kurguya eklenen azılı mahkumlar ve paylaşılamayan yüklü para; ormandaki mutant rutinini biraz daha ilgi çekici hale getirmiş.
Kötü; Serinin diğer yapımlarına göre daha az mutantlı sahne yer alıyor. Final daha iyi olabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !