Wrong Turn 2: Dead End (2007)

Fatih Varlık
0
Wrong Turn 2: Dead End (2007)
Wrong Turn(2003)' ün aksine daha fazla aksiyon vaad eden bu yapımda, her ne kadar serinin ilk filminin tadını alamasak da bence hoş zaman geçirmenizi sağlayacak kalbur üstü bir alternatif olduğunu söyleyebilirim. Konu olarak ilk filmle ortak olan tek şey; yine medeniyetten uzakta yaşayan mutantlar ile günümüz popüler kültürüne sahip kahramanlarımızın karşılaşmaları ve tabii akabinde kültür alış-verişinde bulunarak :D  hayatta kalabilme uğraşıları...
 Emekli bir deniz komutanı olan Albay Dale, iddialı bir reality show yapımı ile televizyon programcılığı işine girmiştir. Survivor mantığı ile düzenlenecek olan bu yarışma sapa bir ormanda geçecektir. Kahramanlarımız her yeri kameralarla donatılmış ormanda çeşitli tuzaklardan korunmak ve açlık vs gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak gayesiyle hayatta kalabilmek için savaşacaklardır. Büyük ödül ise sona kalanın 100 bin dolar para ile mükafatlandırılacak olmasıdır. Yarışmacıların ormana teşrif etmesi ile çekimlere başlayacak olan programda bir katılımcının(Kimberly) bölgeye ulaşamadığı bilgisinin ardından, esasında programın yapımcısı olan Mara,kameraman erkek arkadaşının da baskılarıyla yarışmaya dahil edilir. 6 kişi hayatta kalmak ve büyük ödülü alabilmek amacıyla, ormandaki zor koşullara karşın ölesiye bir mücadeleye hazırdır.
 Wrong Turn 2: Dead End (2007)
 Bir canlı yayın aracı, ormana döşenen yüzlerce kamera ve 6 yarışmacının da sonunda bulunması ile şov başlar. Esasında tamamen kurmaca olan bu programda, Dale kahramanlarımızı yönlendirerek daha fazla reyting alma yolunda ufak oyunlar hazırlamıştır. Ormanın derinliklere doğru yol alan yarışmacılar çevreyi tanımaya çalışırlar. Bu sırada canlı yayın aracının içerisindeki takip monitörlerine devasa fizikli, suratı mutasyona uğramış ve görünüş itibari ile de yamyamlara benzeyen garabet bir adam takılır. Çok geçmeden kahramanlarımız ormanda yalnız olmadıklarını anlayacaklardır.
 Wrong Turn 2: Dead End (2007)
Mara ve Nina birbirlerine yol arkadaşı olmuştur. Etrafı turlarken,kendilerini daha önce Dale tarafından bahsedilen bir oyunun içerisinde bulurlar. Oyunu Mara’nın yoğun uğraşları ile kazanan ikilimiz, daha sevinçleri kursaklarındayken Mara’nın erkek arkadaşının diğer yarışmacılardan biriyle samimi görüntüsüne şahit olurlar. Bu aldatma olayının ardından sinirlenen Mara, görüntü ve sinyal kaydının olmadığı bir kör noktadan gizlice çıkarak,düzmece programın  içerisinde daha fazla yer almak istemez. Nina ise Mara’nın fikrini değiştirmesi için onu telkin eder ve ikna etmek için peşine takılır. Bu sırada karşılarına döküntü bir baraka çıkar. Mara içeri girip bir telefon bularak, arkadaşını arayıp kendisini buradan almasını planlamaktadır. Öyle ya da böyle bir şekilde kendilerini barakanın içinde bulan kahramanlarımız, gördükleri iğrenç manzara sonrasında dehşete kapılır. Burada mutant bir aile yaşamaktadır ve evde gördükleri korkunç manzaraya göre de yamyam oldukları aşikardır...
Serinin diğer filmleri;



İyi; Wrong Turn serisini şöhrete kavuşturan kan- revan orman sahnelerinin yer alması. Ekstra olarak bir de olaya reality show eklenmesi.
Kötü; Serinin ilk filmine göre biraz daha vasat. Bazı sahneler çok abartılı.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !