Funny Games (2007)

Fatih Varlık
2
Funny Games (2007)
1997 yapımı Funny Games filminin yeniden uyarlaması olan bu yapımı;oldukça sinir bozucu sahnelerle dolu,son derece bunaltıcı bir gerilim denemesi olarak tanımlayabiliriz.Öyle ki yönetmenin bazı sahnelere gösterdiği tahammül ve farklı kamera açılarıyla adeta seyircinin o an oradaymış gibi hissetmesini sağlayacak şekilde yansıtması,benzer psikolojik gerilim filmleri arasından sıyrılmasına sebep oluyor.
Filme gelecek olursak;her şey bir aile tatili ile başlar.Genç bir anne baba(Ann-George) ve küçük oğulları,arkadaşlarının da o yörede tatil yaptığı,şehrin gürültü ve stresinden uzak,kafa dinlenecek göl manzaralı hoş bir yazlığa birkaç haftalığına kalmaya giderler.Her şey yolundayken kahramanlarımız bir iş ortağının oğlu diye tanıtılan Paul isimli bir gençle tanışmaları ile dehşet dolu saatler yaşanmaya başlayacaklardır.Paul oldukça soğukkanlı,ağzında kelime oyunları geveleyen nazik fakat sıkıcı birisidir.Dahası bir o kadar da tehlikeli cani olarak tanımlayabileceğimiz bir ruh hastasıdır.Bütün bunlardan haberi olmayan Thompson ailesi ise onun hal ve hareketlerinden bir şeyler sezse de başlarına gelecekleri engelleyemeyeceklerdir.
Aynı günün devamında George, oğlu ile beraber kayıklarını göle indirmek üzere evden ayrılır.Kısa bir süre sonra Ann evde yiyecek bir şeyler hazırlarken,kapıda aynı Paul gibi giyinmiş ve tip olaraktan onu andıran bir gencin belirdiğini görür.Ann güleç yüzüyle kapıyı açar ve genç adama(Peter) nasıl yardımcı olabileceğini sorar.Bayan Thompson’ın arkadaşının,kendisini gönderdiğini söyleyen genç,4 yumurta ister.Ann yumurtaları genç adama verir ancak tam da evden çıkacakken yumurtaları düşüren Peter,yeniden 4 yumurta ister.Bunu anlayışla karşılayan Ann ona yumurtaları verirken,bu seferde kendi cep telefonunu eviyenin içerisine düşüren genç adama hafiften sinirlenmeye başlar.Bu sırada Paul da ikilimize katılır.Kafa karıştıran saçma sapan cümleler kuran bu iki garip genç,belli ki evden ayrılmak istememektedir.Niyetlerinin ne olduğunu anlamakta zorlanan Ann’in yardımına,öğle yemeği için evine dönmüş olan eşi yetişir.George başlarda nazik davranarak gençlere yardımcı olmak istese de,eşine rahatsızlık veren bu iki genç adamı evini terk etmesi yönünde uyarır.İşte her şey bu olayla başlar.Dış dünya ve arkadaşlarıyla irtibat kuramayan Thompson ailesi bakalım kabus gibi geceden kendilerini kurtarabilecek midir?
Ev halkını tutsak eden gençler zamanla sinir bozucu isteklerde bulunarak şiddet bağımlısı eylemlerine devam edeceklerdir.Paul ve Peter ,Thompson ailesi ile kedinin fareyle oynadığını gibi oynayacaklardır.Eşi,oğlu ve kendisinin mağdur edildiği sinir harbinde,ailesini kurtarmak adına psikopat iki gençle mücadeleye girişecek olan Ann,bakalım başarılı olabilecek midir?

İyi;Gerilim yüklü başarılı bir uyarlama.Orijinal 1997 yapımı filmi sevenler göz atabilirler.
Kötü;Bazı sahneler çok kopuk ve sıkıcı şekilde ilerliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. İzlenmesi gerek 97 yapımı olandır bence.

    YanıtlaSil
  2. Öyle tabii önce orijinal versiyonu izlemek daha mantıklı olacaktır.Ancak çoğunluğun eski yapımlardan uzak durdukları da bi gerçek.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!