Silent Hill: Revelation 3D (2012) - Ön inceleme

Fatih Varlık
1
Silent Hill (2006) ardından yıllarca ötelenen,ertelenen serinin devam filmi en nihayetinde 26 Ekim'de vizyona giriyor.Her şeyden önce eşsiz kurgusu ve özgün teması ile favori korku-gerilim filmlerimden biri olan Silent Hill;binlerce takipçisi olan yerli[*]-yabancı forum sitelerine ilham vermiş,işin film kısmından sıyrılarak felsefeye ulaşmış bir yapım.Tabii tüm bu bahsettiklerim 2006 da vizyona giren filmin başarısından ziyade,öncesinde haşır neşir olduğumuz ps ve pc oyunlarından kaynaklanıyor.İlk olarak 1999 yılında ps1 sayesinde tanışma fırsatı bulduğum Silent Hill video oyununu halen odamın baş köşesinde saklarım.İşte bu kadar övgü dolu sözlerle bahsettiğim Silent Hill,uzun ve sancılı bir sürecin ardından Silent Hill 3 oyununa paralel bir kurgudan uyarlanan senaryosu ile birkaç ay sonra kendine has kitlesi ile buluşuyor.
Biraz da filmden bahsedecek olursak,Heather Mason karakteri üzerinden ilerleyecek olan yapım,her zaman olduğu gibi Silent Hill'in ıssız,korku dolu atmosferine yelken açmamızı sağlayacak.İncelemenin sonuna eklediğim fragmanda gözlendiği üzere Silent Hill 3 [**] oyunundan aşina olduğumuz bazı sahneler bizleri bekliyor...
Yer yer ufak hayal kırıklıkları da yok değil hani.Jodelle Ferland Alessa rolüyle karşımıza çıksa daha iyi olabilirdi.Keza eminim fanların beklentisi de bu yöndedir.Aynı şekilde fragmanda sanki işin daha fazla aksiyon kısmına yönelinmiş gibi.Umarım Silent Hill'in mistik atmosferini kovalamaca sahneleri ile arka plana atmazlar.Zira Silent Hill'in havasını hissedemedikten sonra serinin devam filminin hiç bir manası kalmaz.Bunun yanı sıra oyundan alışık olduğumuz Brookhaven Hastanesi ve Amusument Park sahnelerini merakla bekliyorum.

[*] Silent Hill hakkında aradığınız her şey silenthilltr.org forumlarında...
[**] Silent Hill 3 oyunundan bir sahne.Heather Mason ve Dedektif Douglas ile beraber arabadalar.Arka fonda Letter from the lost days müziği...
14.11.2012 tarihli güncelleme:filmin detaylı incelemesi eklenmiştir : Silent Hill: Revelation 3D (2012)
Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. silent hill 2 de yer yer jacobs ladder havası sezdim. atmosfer ve görsel efekt muhteşemdi fakar yer yer gerilimin düştüğünü gözlemledim ama yine de dehşet bir filmdi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!