Orphan (2009)

Fatih Varlık
1
Orphan (2009)
Yakın zaman evvel bebeklerinin ölümü ile büyük sarsıntı yaşayan Kate-John çifti, ilişkilerini normale döndürebilmek için yoğun çaba harcamaktadır. Öz evlatlarının kaybı sonrasında evlat edinme fikrini iyiden iyiye düşünmeye başlayan kahramanlarımız en azından bu sayede duydukları çocuk özlemini gidermeyi planlamaktadır.
Lokal bir yetimhaneyi ziyaret ederek daha çok bir-iki yaşlarında ufak bir bebek evlat edinmeyi tasarlayan çiftimiz, Esther isimli küçük kızı gördükleri anda büyülenir. Belki düşündükleri yaş aralığında değildir ancak gerek akranlarına göre olgunluğu gerekse zekası ile geleceği parlak bir çocuk izlenimi vermektedir. Görevliden düşünmek için zaman isteyen kahramanlarımız, küçük bir bebek evlat edinip onu büyütmek için pek çok sıkıntı yaşamaktansa Esther gibi okul yaşına gelmiş sevimli bir kız çocuğunu yanlarına almaya karar verir.
Esther'in aralarına katılması ile lüks malikanelerinin yolunu tutan Coleman ailesi yeni bir başlangıç yapma arifesindedir. Halihazırda her şey yolundadır. Ancak çok geçmeden Esther'in giyim tarzından ve göründüğünden daha farklı meziyetlere sahip olduğundan şüphelenen Kate, bir şeylerin yolunda gitmediğinden endişelenip, yetimhane geçmişini araştırmaya karar verir. Zira kısa süre önce evlat edindikleri bir kız çocuğunun en azından nerede doğduğu, nasıl bir ailenin mensubu olduğu gibi bilgileri öğrenmenin kuşkularını dindirebileceğini düşünür. Öte yandan John, tamamen normal bir çocuk olduğu hususunda ısrarcı olup, eşinin kuşkularının yersiz olduğunu düşünmektedir. Bir bakıma ev içerisinde yalnız kalan Kate ise ne pahasına olursa olsun Esther'in gerçek yüzünü ortaya çıkarmakta kararlıdır...


İyi; Ters köşeye yatıran senaryosu ile mutlaka izlemenizi tavsiye edebileceğim yapımlardan biri. Esasında son yıllarda çok sayıda çocuk kahraman eksenli kötü ruh-şeytani güç temalı filmler mevcut. Case 39 (2009),Whisper (2007)... Ancak bahsettiğim gibi kurgu olarak benzerliklere rastlansa da seyirciyi şaşırtmayı başaran etkileyici bir gerilim filmi olduğunu düşünüyorum.
Kötü; Bazı mantık hataları yok değil, ancak mevzuyu anlayana dek pek de dikkat çektikleri söylenemez.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. beklenmedik son dedikleri bu olsa gerek TAM BİR TERS KÖŞE!!! Şiddetle tavsiye ederim.iyi seyirler guzel bir 120 dk sizleri bekliyor

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!