Whisper (2007)

Fatih Varlık
0
Whisper (2007)
Zengin bir ailenin çocuğu olan David,Max ve çetesi tarafından fidye amaçlı olarak kaçırılır.Plan basittir;kahramanlarımız bir süre David'i gözlerden uzakta bir evde saklayarak istedikleri parayı tahsil ettikten sonra serbest bırakacaklardır.Lakin sessiz sedasız,utangaç bir çocuk izlenimi veren David sıra dışı güçlere sahiptir.Bakalım ava giden avlanır önermesi tekerrür edebilecek mi?
Arkalarında hiçbir iz bırakmadan David'i kaçırmayı başaran Max ve arkadaşları planladıkları gibi oldukça yüklü olduğunu öngördükleri fidyeyi almak için oldukça kararlıdırlar.Şehrin dışında tenha bir mekanda konuşlanan kahramanlarımız önlerindeki kritik birkaç günü atlatabilirlerse fazlasıyla ihya olacaklardır.Bu arada Max'in kız arkadaşı olan Roxanne,David ile yakından ilgilenerek ihtiyaçlarını gidermektedir.Her ne kadar yanlarında rehin olarak bulunsa da David'e karşı anne şefkati ile yaklaşan Roxanne,eli silahlı sert arkadaşlarının arasında bir bakıma tek başınadır.
Eve yerleştikleri günün hemen gecesinde tuhaf olaylar yaşamaya başlayan kahramanlarımız sanki birinin kulaklarına fısıldayarak direktiflerle yönlendirildiklerine şahit olurlar.Birbirlerini uzun süredir tanısalar da normalde yapmayacakları eylemlere girişen ve her zaman olduğundan çok daha fazla sorumsuzlaşmaya başlayan fidyecilerimiz,grup dinamiklerini hiçe sayarlar.Tabii bu sırada zengin olma hayalleri de birbirlerine sırtlarını dönerek bireyselleşmelerine neden olacaktır.


İyi;Gerilim düzeyi tatmin edici.Şeytan-şeytani güç temalı yapımlar arasında ilgiyle izleyebileceğiniz alternatiflerden biri olabilir.Popüler diziler ile hayatımıza giren oyunculardan oluşan kadrosuyla Whisper,atmosfer olarak da vasatın üstünde.
Kötü;İlk çeyrek gayet başarılı ve gizemli şekilde ilerlese de filmin düğümü oldukça basit şekilde çözülüyor.Zaten sonrasında da izleyiciyi şaşırtabilecek herhangi bir zeka parıltısı yok açıkçası.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!