Chained (2012)

Fatih Varlık
2
Chained (2012)
Bob;sorunlu bir çocukluk dönemi geçirmiş,solgun suratlı sıra dışı bir seri katildir.Her gece taksi şoförü edasında şehir merkezine inerek ağırlıklı olarak fahişeler arasından seçtiği kurbanları ile beraber her santimi kana boyanmış,ücradaki evinde hasta ruhunu tatmin etmektedir.Günün birinde taksisine aldığı bir anne-oğlu (Tim) da kurbanları arasına ekleyen Bob,annesini gözlerinin önünde katlettiği,"rabbit" adını taktığı dokuz yaşındaki minik Tim hakkında planlar yapmaktadır.
Aslında onun hesapta olmadığını ama madem bu eve bir şekilde girdiyse yaşamak istiyorsa dedikleri şartsız koşulsuz şekilde yerine getirmesini dayatan Bob,bir dizi isteklerde bulunur.Sabah ve akşamları yemeğini hazırlamasının,evi temizlemesinin ve her gece rutin olarak öldürülen kadınların cesetlerini gömmesinin vazifeleri arasında olduğunu söylemiştir.Sadece kendisi doyduktan sonra tabağından arta kalanlar ile beslenebileceğini de ekleyen Bob,kaçma teşebbüslerine karşın ayak bileğine de pranga takmaktan geri durmamıştır.Talihsiz kurbanların üstlerindeki para,ehliyetleri ve ortadan kaybolduklarının basına yansıması ile gazeteye verilen ilanlarını toplayarak,öncesinde kendisinin oluşturduğu bir çeşit suç albümünü de artık onun yeni kayıtları tutmasını emretmiştir.Düşünsenize evin içine mahkum olan Rabbit,sahibi Bob gelene kadar buzdolabından bir şey almak ya da su içmek gibi temel bir ihtiyaçlarını dahi izin almadan gerçekleştirememektedir.
Rabbit zaman zaman bir yolunu bularak kaçmaya çalışsa da Bob'un sürekli gözlerinin üstünde olması ile asla esir olduğu evden dış dünya ile iletişim kuramamaktadır.Bu şekilde yıllar yılları kovalar ve minik Rabbit artık ergenliğe ulaşmış,boyu Bob'u geçmiş koca bir delikanlıya dönüşür.Her gece yaşanan trajedi artık sıradan hayatının basit bir tekrarı haline dönüşmüştür.Gerçekte kim olduğunu dahi unutan kahramanımız kendisine dayatılanlar ve şiddet yoluyla istenilenler doğrultusunda yaşamını sürdürmektedir.Bir taraftan bileğinden zincirlediği Rabbit'i adam yerine koymayan,özgürlüğünü elinden alarak köleleştiren Bob,diğer yandan da gelecekte onun kendisi gibi bir ruh hastası olmasını sağlamakla meşguldür.Yavaş yavaş Rabbit'in gelişim gösterdiğine ikna olmaya başlayan Bob,günün birinde bileğindeki zincirleri çözerek artık yeni bir şeyler öğrenmesi gerektiğini anlatır.Birkaç anatomi kitabı ile ödüllendirdiği Rabbit'in,geceleri gerçekleşen kanlı mesai sonrasında kendisine yardımcı olmasını amaçlamaktadır.Bir gün bu evden çıkıp gidebilmesi için ona güvenmesi gerektiğini vurgulayan Bob,artık çocuk olmadığını ekleyerek yeni isteklerde bulunacaktır.


İyi;Son dönemlerin en sert,duyguları alt üst eden gerilim filmlerinden biri.Oyunculuk en üst seviyede.Zaten öyle olmasa neredeyse tamamı tek mekan da geçen durağan bir yapım asla bu kadar başarılı olamazdı.Final de tahminlerin ötesinde.Kısaca göz atmanızı tavsiye ediyorum.
Kötü;-
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. dün izledim gerçekten akıcı bi film, seksüel obje yok denecek kadar az kullanılmış. ve izlerken sonu ne olacak diye merak etmeden edemiyorsunuz. ayrıca filmin sonu gerçekten çok şasırtıcı kesin izlemenizi tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!