Visions (2015)

Fatih Varlık
0
Visions (2015)
Geçirdikleri ölümcül trafik kazası sonrasında Los Angeles'dan ayrılmaya karar veren David-Eveleigh çifti, her şeyi geride bırakarak yeni bir başlangıç yapmaya karar verirler. Elim kazanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen psikolojik olarak travmalar yaşayan Eveleigh, David'in de ısrarları üzerine yeniden hayata tutunup aile olmaya gayret göstermektedir. 
Visions (2015)
Napoli ailesine ait buram buram tarih kokan bir üzüm çiftliğinde eski bir malikaneye yerleşen genç çiftimiz, kaliteli şaraplar üreterek geçimlerini sağlamak niyetindedirler. Öte yandan çok geçmeden Eveleigh'den gelen mutlu haberler çiftimizin bebeklerini kucaklamak için gün saymalarına vesile olur. Travma sonrası antidepresan kullanmaya mahkum edilen Eveleigh, bebeğin haberini alır almaz ilaçlarına ara verir. Bütün gün David üzümlerin kalitesini arttırabilmek için uğraşırken, eve mahkum kalan Eveleigh ise ilaçları kesmesinin de etkisiyle bir takım yanılsamalar yaşamaya başlar. Dahası evde tuhaflıklar sezen, gizemli fısıltılar işiten kahramanımız, eşyaların yer değiştirmesi gibi çeşitli ürpertici olaylar da gözlemlemeye başlar. David ise olan biteni ilaçları kesmesinin ardından ortaya çıkabilecek rutin yan etkiler olarak düşünmektedir. Gebeliği ilerledikçe daha fazla depresif bir kimliğe bürünen Eveleigh, evin mazisini araştırarak kendisini rahatsız eden şeyin ne olduğunu bulup delirmediğini ispatlama çabasına girer. Doğum yaklaşmaktadır...
İyi; Oyunculuk ve mekan seçimleri başarılı. Kurgusal olarak zekice hazırlanmış güzel bir hikayeye sahip. Gerilim seviyesi tatmin edici.
Aktristin hamile olduğu ve gebelik sürecini konu edinen farklı filmler için Rosemary's Baby (1968), To Let (Para entrar a vivir) (2006)Inside (2007) ve The Clinic (2010) yapımlarına göz atabilirsiniz.
Kötü; Sürükleyicilik açısından zaman zaman tıkanan, sıkıcı sahneler barındıran vasat bir yapım.  
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!