Bone Tomahawk (2015)

Fatih Varlık
1

Bone Tomahawk (2015)
Kasabaya gizemli bir yabancının geldiği haberini alan Şerif Hunt, niyetinin ne olduğunu anlamak için ufak bir yoklama çekmeye gider. Bilge Keçi'nin mekanında içkisini içerken bulduğu yabancıya neden burada olduğunu sorduğunda ise işler çoktan karmaşık bir hale bürünür. 
Bone Tomahawk (2015)
Adamı bacağından yaralayan Şerif, doktor Samantha'nın acilen ofisine gelmesine ister. Öte yandan Samantha, ufak bir kaza sonrasında bacağındaki sakatlık nedeniyle yatağa mahkum kalan kocası Arthur'u yalnız bırakarak yola koyulmak zorunda kalır. Kasabanın bıçkın delikanlısı Booder da olaya dahil olur ve neler olup bittiğini öğrenmeye çalışır. Samantha'yı tedavi için hücrede bırakan ve memurlarından birini de tekinsiz bir duruma karşın nöbette tutan Şerif, kasabadan gelen ihbar üzerine soluklanmadan olay yerine gider. Ofisine geri döndüğünde Samantha ve gizemli yabancının orada olmadığını gören Şerif, duvara saplanmış eski bir oktan yolan çıkarak onları vahşilerin kaçırmış olabileceklerini düşünür.  Kızılderili bir dostu sayesinde vahşilerin nerede yaşadığını öğrenen Şerif, zaman kaybetmeksizin yardımcısı Chicory ve Arthur'a haber vererek Samantha'yı kurtarmak için organize olur. Booder'ın da katılımıyla güneş batmadan iz sürmeye başlarlar. Ölüm vadisine ulaşmak için gece-gündüz aralıksız at süren kahramanlarımız, medeniyetten giderek uzaklaşırken asla güvende olmayacakları yabancı topraklara da ayak basmış olurlar.  Kanibalist vahşilerle karşılaştıklarında ise işler pek de planladıkları gibi gitmeyecektir... 
İyi; Gerek oyuncu kadrosu gerekse özgün tarzıyla (western-korku-gerilim) kesinlikle göz atılması gereken, 2015'in en iddialı yapımlarından biri. Süre anlamında uzun bir yapım olmasına rağmen kesinlikle sıkıcı değil, sürükleyici-maceraperest kurgunun rolü tabii ki yadsınamaz. Keyifli diyaloglar ve üstün oyuncu performanslarından da söz etmeden olmaz. Bütün halinde farklı ve kaliteli bir yapım. Bu filmi sevenler, alternatif olarak Ravenous (1999)' a da göz atabilirler.
Bazı ufak detaylar;
-Oyuncu kadrosunda kimler yok ki; Kurt Russell, Patrick Wilson, Richard Jenkins, Matthew Fox ...
-Kurt Russell, Tombstone (1993) yapımının ardından western filmlere yeniden dönüş yapmış oldu.
-Korku-gerilim türüne en çok yakışan aktörlerden biri olan Sid Haig'in filmin giriş sahnesinde yer alması da hoş bir ironi :)
Kötü: -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Yine bu site sayesinde kesfedip izledigim flimlerden. Westerne farkli bir bakis acisiyla cekilmis temposu yuksek bir flim. Kurt Russel varsa zaten olay bitmistir.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !