Inside (aka À l'intérieur) (2007)

Fatih Varlık
0
Bol kanlı,şiddet öğeleri içeren Fransız sineması filmlerinden biri olan Inside;her ne kadar bu tarzın öncüsü olmasa da Haute Tension ve Frontier(s) filmleriyle yeni bir oluşum yaratan Fransız sinemasının başarılı örneklerinden.Filmin konusuna gelecek olursak;Sarah hamileliği sırasında ağır bir trafik kazası geçirmiştir ve bu kazada eşini kaybetmiştir.Hayatta kalmayı başaran ve dahası çocuğunun durumununsa iyi olduğunu öğrenen Sarah,eşinin matemini tutarak,hayata yeniden bağlanmaya çalışmaktadır.Ta ki doğumuna bir gün kala kapısına dayanan ve kendisini çok iyi tanıdığını iddia eden gizemli bir bayan(La femme) gelene dek.İşte bu kadının ortaya çıkmasından sonra Sarah dehşet dolu saatler geçirecektir.

Sarah kendisini tedirgin eden ve kapısından ayrılmayan tuhaf görünümlü kadına defolup gitmesini söyler ve polisi arayarak yardım çağırır.Polisler eve ulaştıklarında Sarah'ın bahsettiği şüpheli bir bayana rastlamaz ve onun evsiz bir serseri olabileceği ve polisleri görünce oradan kaçıp uzaklaşmış olma ihtimali üzerinde dururlar.Sarah polislerin de telkinleri ile yaşadığı gerilim dolu anların artık sona erdiğini düşünür ve günün stresini atmak için yatağına uzanıp,uyumaya karar verir.Aradan kısa bir süre geçtikten sonra kahramanımız,elinde makas olan La femme onu öldürmek üzereyken son anda uyanır ve onunla mücadeleye girişir.Sarah yaralanmasına rağmen,kendisini banyoya kilitleyip La femme'den şimdilik kurtulmayı  başarır.

Kısa süreli bir sessizliğin ardından evin kapısı çalar.Kapıdaki Sarah'ın patronudur ve daha önce sözleştikleri gibi kahramanımızı yemeğe çıkarmaya gelmiştir.Kapıyı La femme açar ve kendisini Sarah'ın annesi olarak tanıtır.Kızının uyuduğunu söyleyerek ne yazık ki onunla gelemeyeceğini,sağlığı için evde kalması gerektiğini anlatır.La femme kaba gözükmemek için kızının patronunu eve davet eder ve kısa bir muhabbet edip onu evden göndermeyi umar.Bu sırada Sarah'ın gerçek annesi eve gelir ve kendisini tanıtarak sizlerde kimlersiniz diye salonda sohbet etmekte olan ikiliye sorar.İşte bu andan itibaren evde kıyamet kopacaktır...
Kan gölüne dönen evin içerisinde La femme terörü devam etmektedir.Sarah bir fırsatını bulup banyodan çıkıp evden kaçmayı planlamaktadır.Ancak bunu yapacak cesareti yoktur.Dahası yaşadıkları onun gibi hamile bir bayan için çok fazladır.
Akşam saatlerinde Sarah'ın şikayeti üzerine eve uğrayan polisler bu sefer de rutin devriyeleri sırasında hamile bayanın nasıl olduğunu kontrol etmek isterler.Bu sırada polis arabasının içinde bir de suç zanlısı vardır.Polislerden biri onu  kontrol altında tutmak adına arabada kalır. Kapıyı yine La femme açar ve polisleri ekmeye çalışır.Ancak hesaba katmadığı iki kişi daha vardır.Silah seslerinden bir şeylerin ters gittiğini anlayan polis memuru,yanındaki zanlıyı kendi eline kelepçeler ve eve girer.Karşılaştığı tüyler ürperten manzara karşısında şoktadır.Üst kattan gelen sesler sonrasında Sarah'a ulaşır ve olup biteni anlamaya çalışır.Bakalım kahramanımız en nihayetinde bu dehşet dolu geceden sağ çıkabilecek midir?

İyi;Bol kanlı yapımlar içerisinde kendisine yer edinmiş sağlam mide ile izlenmesi gereken filmlerden biri.Gerilim düzeyi yüksek. Kötü;Bazı mantık hataları yok değil. Gereksiz;Polisler yine salak yerine konulmuş :D
Editör'ün Puanı
Not;La femme Fransızca kadın anlamındadır ve yaptığım bu incelemede,anlatımı zenginleştirmek adına bunu daha çok bir isimmiş gibi kullandım.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!