Evil Dead (2013)

Fatih Varlık
0
Evil Dead (2013)
1981'de gösterime giren Sam Raimi imzalı kült yapım "Evil Dead"in Güney Amerikalı yönetmen Fede Alvarez tarafından yeniden uyarlaması olan Kötü Ruh,şeytan temalı film severlerin mutlaka göz atması gereken bir alternatif.
Uyuşturucu bağımlısı kardeşi Mia'yı bu kötü alışkanlığından kurtarabilmek için ailelerinden kalma gözlerden uzakta ormanın derinliklerinde bir barakaya kapanma fikrini benimseyen David,yardımcı olmayı kabul eden birkaç arkadaşıyla birlikte yola koyulur.Geçmişten beri Mia'ya karşı sorumluluklarını yerine getiremeyip iyi bir ağabey olamamasından ötürü kötü hisseden kahramanımız en azından şimdi onun yanında kalarak rehabilitasyon sürecini gözlemleme,kendisini affettirme arzusundadır.Hemşire olan Olivia günlük ilaç tedavisini sürdürecek ve modern bir hastanenin Mia'ya sağlayabileceği rutin tedaviyi uygulayacaktır.David ve arkadaşlarına düşen görevse sabırla beklemek ve Mia'nın üstesinden gelmesini ummaktır.Tam işler yolunda gitmeye başlamışken barakanın mahzeninde bir takım hayvan cesetleri keşfeden kahramanlarımız geçmişte burada kanlı bir büyü yapıldığını düşünmeye başlar.Masanın üstünde bulduğu deri kaplamalı esrarengiz bir kitabı ilgiyle kurcalamaya başlayan Eric,merakının kurbanı olarak okumaya başlayacaktır.Ölülerin kitabı Necronomicon'un (Book of the Dead) tılsımını çözen Eric ormandaki saf kötülüğü barakaya davet edecektir.Yalnız olmadıklarını anlayan David ve arkadaşlarını bol kanlı uzun bir gece beklemektedir...


İyi;1981 yapımı orijinal versiyondaki senaryoya sadık kalınması ve kurgunun benzer sürükleyicilikte olması başarılı yönleri oluşturuyor.Mekan seçimi tatmin edici.
Kötü;Oyunculuk,makyaj ve efektlerin son derece vasat olduğunu söylemeliyim.Ne yazık ki remake olarak beklentilerin altında kalıyor.Vahşet sahnelerinin gereksiz abartıldığı mizaha kaçtığı kanısındayım.Oysa aslına uygun sinir bozucu şekilde konumlandırılmalıydı.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!