Searching (2018)

Fatih Varlık
0
Searching (2018)
Eşinin uzun ve hezeyan dolu bir sürecin ardından kansere yenik düşmesiyle, minik kızı Margot ile bir başına kalan David; içine kapanık, monoton bir hayat sürmektedir. Kızıyla her daim baba olmasının ötesinde samimi bir arkadaş gibi ilişki kursada, aradan geçen yılların akabinde Margot' un ergenlik çağına girmesiyle daha az birlikte zaman geçirmeye başlarlar. Eşini çok özleyen ve zaman zaman onun eski fotoğraf ve videolarını izleyen David, kızının da kendisinden giderek uzaklaşmaya başlamasını endişeyle izlemektedir.
Searching (2018)
Günün birinde Margot' ın sınavlara hazırlanmak için arkadaşlarından birinin evinde kalacağını emri vaki şekilde söylemesiyle, bu isteği kabul etmek zorunda kalan David, gecenin bir yarısında telefonu birkaç kez çalmasına rağmen yetişemez. Ertesi sabah kızına ulaşmak için her yolu deneyen kahramanımız, bir türlü geri dönüş alamaz. Bir süredir araları çok iyi olmadığından sinirli olabileceğini düşündüğü için fazla üstüne gitmek istemeyen David, aradan epeyce zaman geçtikten sonra bir şeylerin yolunda gitmediğini anlar. Hemen okulu arayan kahramanımız, kızının derslere katılmadığını öğrenir. İşin daha da garip tarafı, Margot sürekli kullandığı dizüstü bilgisayarı da evde unutmuştur. Defalarca kez aramasına rağmen bir türlü cevap alamayan kahramanımız, giderek daha da endişelenmeye başlar. Durumu polislere bildirir ve bir yandan da kızının bilgisayarını kullanarak, yakın arkadaşlarından birinin telefon numarasına erişme çabasına girer. Böylelikle onun dijital ayak izlerini takip ederek bir şekilde nerde olabileceğini tahmin etmeyi umar. Margot' ın arkadaşının evinden erken ayrıldığını öğrenen ve o gece neler olup bittiğini didik didik araştırmaya başlayan David, kızına ait tüm sosyal hesapları ve telefon defterlerini kurcalar. Pek çok kişiye erişen ve çelişkili cevaplar alan kahramanımız, tesadüfen kızının piyano derslerine de katılmadığını da öğrenir. Dahası piyano dersleri için aldığı parayı biriktirmiş ve yakın zaman evvel tamamını kullanmıştır. Davaya atanan Dedektif ise David' in de yardımıyla yeni ipuçları aramaktadır. Çok geçmeden soruşturma daha da enteresan bir hale bürünür. Zira Margot' un ortadan kaybolmadığı, kasten kaçmış olabileceği ihtimali belirmiştir...


İyi; Sürükleyici kurgusu, tekinsiz atmosferi ve ters köşelerle dolu senaryosuyla ilgi çekici bir gerilim filmi. Fikir olarak Megan Is Missing (2011) ve Unfriended: Dark Web (2018) yapımlarının bileşimi gibi bir izlenim veriyor. Oyunculuk, gizem seviyesi ve giderek tırmanan gerilim de kayda değer.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!