Bird Box (2018)

Fatih Varlık
0
Bird Box (2018)
Romanya' da başlayan şiddet olayları ve intiharların hızla tüm dünyaya yayılması sonrasında ABD' de payına düşeni alır. Görünmeyen mistik bir kuvvetin etkisi altına giren insanlar birbirlerini öldürmekte, dehşet saçmaktadır. Hayatta kalabilmek için tek çare ise gözleri sıkı sıkıya bağlamak ve terör saçan varlığın nüfus etmesini engellemektir...
Bird Box (2018)
Yakın zaman içerisinde anne olmayı bekleyen Malorie, öncesinde haberlerde gördüğü ve anlam veremediği mistik varlığın ortaya çıkmasıyla post apokaliptik bir dünyada tek başına kalır. Olaylar patlak verdiğinde etrafında beliren ve kendisini siper eden Tom sayesinde kurtulmayı başaran Malorie, büyük bir dehşet yaşamaktadır. Çok geçmeden ortada kalmamak için Tom ile birlikte yakınlardaki bir malikaneye sığınırlar. Bir grup insanla beraber evde kapana kısılan kahramanlarımızın tek bildiği, varlıktan korunabilmek için gözlerin kapatılmasıdır. Zira mistik varlığı bir kez dahi gören gözler, insanın aklını başından almakta ve şiddet nöbetlerine girip, intihar eğilimine sebep olmaktadır. Hemen evi dış dünyadan izole etmek ve varlığın içeriye girmesini engelleyebilmek için pencereleri kağıtlarla kapatan kahramanlarımız, bir yandan da iş bölümü yaparak ne kadar su ve erzakları olduğunu kontrol ederler. Neler olup bittiğinin şokunu atlatmakta güçlük çekseler de kısa bir süre içerisinde aç kalacaklarını ve bir şekilde dışarıdan erzak takviye etmeleri hususunda herkes ikna olur. Öte yandan zaman zaman kapıya dayanan sığınmacılar grup dinamiklerinin sarsılmasına, güç dengelerinin değişmesine sebep olmaktadır. Bir grup insaflı yaklaşırken diğer bir grup ise dışarıdan birinin içeri girmesine izin vermenin delilik olacağını düşünür. Doğumuna kısa bir zaman kalan Malorie ise güvende olmadıklarının ve eninde sonunda dışarı çıkmaları gerektiğinin bilincindedir. Doğacak bebeği için her şeyi yapmaya kararlı olan kahramanımız, Tom' un da yardımlarıyla hayata tutunmaktadır. Annelik iç güdülerinin giderek tavan yapmasıyla daha da korumacı olmaya başlayan kahramanımız, sürekli telsizden S.O.S çağrıları yaparak yardım bulma umudunu canlı tutmaktadır. Akıp giden zaman dostları değildir, aleyhlerine işlemeye başlar...


İyi; Post apokaliptik filmler içerisinde farklı bir distopik hikaye barındırması ve genel olarak başarılı bulduğum atmosferiyle göz atılması gereken, bol miktarda flashbackler içeren başarılı bir dram- gerilim filmi. Yer yer Lovecraft vari bir izlenime kapılmak mümkün. Gizem seviyesi ve giderek tırmanan gerilim de kayda değer. Bu filmi sevenlerin The Mist (2007) ve The Happening (2008) yapımlarına da göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü; Çok daha iyi olabilecekken; bir takım klişeler, grup dinamiklerinin dengeli bir şekilde kurulamaması, monoton diyaloglar ve  senaryodaki kopukluklardan ötürü bir üst seviyeye çıkmayı başaramıyor. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!