Tumbbad (2018)

Fatih Varlık
0
Tumbbad (2018)
'Dünya herkesin ihtiyacına yetecek kadarını sağlar, fakat herkesin hırsını karşılamaya yetecek olanı değil'
Mahatma Gandhi
Mitolojik bir hikaye barındıran 'Tumbbad', adını lanetli bir kasabadan almaktadır. Evreni yaratan tanrıçanın ilk oğlu olan Hastar, açgözlülüğü sebebiyle lanetlenir. O günden sonra hiç kimsenin onun adını dahi anmaması ve unutulması emredilir. Ancak günün birinde insanlar Hastar için bir tapınak yaptırırlar. Bunun üzerine Tumbbad' a tüm tanrıların gazabı yağmaya başlar. Hastar' ın laneti ise insanlar için bir nimettir.
Tumbbad (2018)
1920' li yıllarda annesi ve kardeşiyle beraber Tumbbad' de yaşayan Vinayak, zar zor geçimlerini sağlayabilen bir ailenin büyük oğludur. Kimsenin yaşamadığı Tumbbad' de atadan kalma döküntü bir malikanede yaşayan kahramanlarımız, kendi geçimlerini güç bela karşılamaları yetmezmiş gibi bir de büyükannelerini doyurmaktadırlar. Annesinin her akşam belli bir saatte, zincirli bir odada gözlerden uzakta yaşayan büyükannesini beslemesini uzaktan izleyen Vinayak, köylülerin bahsettiği gibi yaşadıkları malikanenin bir bölümde altınlar olduğunu ve yerini sadece büyükannesinin bildiğini düşünmektedir. Günün birinde büyükannesini besleme görevini üstlenmek zorunda kalan Vinayak, ürkütücü seslerin geldiği, zincirle kapatılmış odaya ilk defa girme fırsatı bulur. Yaşadığı korkunç tecrübeden sonra annesinin de baskısıyla Tumbbad' ı terk etmek zorunda kalan kahramanımız, aradan geçen 15 koca yıl sonrasında, yetişkin bir delikanlı olarak yeniden Tumbbad' e dönmeye karar verir. Bir şekilde altınları ve hazineyi bulup zengin olmayı planlayan Vinayak, çocukken hep mesafeli durduğu büyükannesinin başından neler geçtiğini öğrenmeye kararlıdır. Çok geçmeden şehre hazinenin yerini öğrenerek müthiş bir keyifle dönen kahramanımız, altınlar sayesinde iyi bir malikane satın alır ve iş kurar. Gel zaman git zaman ihtişam ve lüksün esiri olmaya başlayan Vinayak, parası azaldıkça Tumbbad' e dönmekte ve büyükannesi sayesinde keşfettiği karanlık sırrın peşine düşerek, servetine servet eklemektedir. Giderek daha da açgözlü davranmaya başlayan kahramanımız, aradan geçen uzun yıllar sonrasında artık yaşının da ilerlemeye başlamasıyla oğlunu yerine hazırlama ve aile sırlarını paylaşma gereği duyar. Bu sefer baba- oğul Tumbbad' in yolunu tutacaktır...

İyi; Baştan sona mistik atmosferi ve sürükleyici kurgusuyla kesinlikle göz atılması gereken 2018 yılının en iyi korku- gerilim filmlerinden biri. Gizem seviyesinin ve gerilimin giderek tırmanması, başarılı görsel efektlerle birleşerek eşsiz bir seyir zevki sunuyor.
Kötü: -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !