Jonathan (2018)

Fatih Varlık
0
Jonathan (2018)
Jonathan, butik bir mimarlık ofisinde yarı zamanlı çalışan, kendi halinde başarılı bir gençtir. Olabildiğince sıradan bir hayat yaşayan kahramanımız, her sabah yedide uyanmakta, kahvaltı masasında önceki gün yaptıklarını anlattığı bir video kaydetmekte, spor koşusunu tamamlayıp sonra da vakit kaybetmeden ofisin yolunu tutmaktadır. İş yerinde mesaisini bitirdikten sonra oyalanmadan eve dönüp, akşam yedide uyumuş olan Jonathan, rutini için ertesi sabah saatlerin yediyi göstermesini beklemektedir.
Jonathan (2018)
Jonathan' ın aksine bambaşka bir hayat süren ikiz kardeşi John ise gecenin geç saatlerine kadar barlarda avare gezen, zaman zaman geçici işler bulsa da bir türlü dikiş tutturamayan, hayatı kaotik yaşamayı tercih eden bir tiptir. Disiplinli bir yaşam süren ve rutinlerine sıkı sıkıya bağlı olan kardeşine göre daha sosyal oluşundan ve kızlarla arasının iyi olmasından dem vuran John, ömrünü deyim yerindeyse gece kuşu vari bir şekilde geçirmektedir. Aynı evi paylaştıkları için çocukluk yıllarından beri uymaları gereken birtakım kurallar olduğu hususunda mutabık olan ikizler, her zaman birbirlerinin yanında olmaya ve aralarına kimseyi sokmamaya söz verirler. Ayrıca iletişim seviyelerini üst düzeyde tutabilmek için gün içi yaptıklarını video kaydı şeklinde sürekli birbirleriyle paylaşan kahramanlarımız, tuhaf olsada bu durumu adet edinmiştir. Özel durumlarından ötürü çocukluk yıllardan beri tedavilerini üstlenen  Dr.Mina' nin ofisini sık sık ziyaret etmek zorunda kalan Jonathan, John' un son zamanlardaki umursamaz tavırlarından dert yanmaktadır. John' un bir şeyler çevirdiğinden şüphelenen kahramanımız çok geçmeden yeni bir kız arkadaş (Elena) edindiğini keşfeder. İkizinin kuralları bozduğunu söyleyen ve Elena' dan ayrılmasını telkin eden Jonathan, ummadığı bir tepkiyle karşılaşır. Dahası Jonathan' a epeyce sinirlenen ve ansızın ortadan kaybolan John, haber vermediği gibi günlerdir herhangi bir video kaydı da bırakmamıştır. Neler olup bittiğini keşfetmek için Elena ile konuşmaya karar veren Jonathan, John' u ortaya çıkarmaya kararlıdır...

İyi; Özgün senaryosu ve ilgi çekici hikayesiyle göz atılması gereken başarılı bir dram- gerilim filmi. Atmosfer ve oyunculuk olarak da vasatın üzerinde.
Kötü; Ağır tempoda ilerleyen senaryo sıkıcı gelebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!