Lucky Strike (2020)

Fatih Varlık
1
Lucky Strike (2020)

Bitkin bir temizlik görevlisi olan Jung, tıka basa para dolu bir çantayı şans eseri ele geçirirken; başı mafyayla ciddi anlamda belada olan gümrük memuru Tae, bir yolunu bulup kaçış planı hazırlamaktadır...

Lucky Strike (2020)
Bir tesiste temizlik görevlisi olarak çalışan Jung, maddi sıkıntılarla boğuşmakta, aynı zamanda da hasta annesinin bakım yükümlülüğünü yerine getirmeye çalışmaktadır. Yoğun mesai saatlerinden ve müsamahasız patronunun buyurgan tavırlarından iyiden iyiye bunalmaya başlayan kahramanımız, bir yandan da evliliğini yürütebilmek için elinden geleni yapmaktadır. Günün birinde rutin temizlik mesaisi sırasında dolaplardan birine sahipsiz bir çanta bırakıldığı fark eden Jung, emaneti depoya taşırken merakına yenik düşerek içerisinde neler olduğunu kontrol etmeye karar verir. Fermuarı açmasıyla büyük bir şok yaşayan kahramanımız, ağzına kadar parayla dolu çantanın hayal bile edemeyeceği kadar nakite karşılık geldiğini göz kararı hesaplar. Her ne kadar bambaşka bir hayat yaşayabilmesine fazlasıyla yetecek parayı arzulayıp iç çekse de sahibinin ortaya çıkıp unuttuğu çantayı almaya geleceğini düşünen Jung, durumdan patronunu haberdar etmeden evinin yolunu tutar. Öte yandan azimli bir gümrük memuru olan Tae, kız arkadaşından dolayı mafyatik tiplerin tehdidi altındadır. Kız arkadaşının sırra kadem basması yetmezmiş gibi büyük bir borcun varlığından da dramatik bir şekilde haberdar olan kahramanımız, kendisine tanınan sınırlı zamanda parayı bulup getirmek zorundadır. Aksi takdirde peşindeki psikopat mafya üyeleri tarafından türlü işkenceye maruz kalacağının bilincinde olan Tae, bu kadar büyük bir borcu ancak ve ancak alengirli işler çevirerek kapatabileceğini düşünür. Kuzeninden yardım isteyen kahramanımız, zamanının kısıtlı olduğunu ve hata lükslerinin bulunmadığını vurgulayarak, planını dillendirir. Her şeyi düşündüğünü ve bu yolun tek çare olduğunu anlatan Tae, mafyanın nefesini ensesinde hissederken bitmek tükenmek bilmeyen bir koşuşturmaya sürüklenir. Ne yazık ki çok geçmeden işler kontrolden çıkmaya ve 'Murphy ilkelerince' hareket etmeye başlar...


İyi; Baştan sona ilgi çekici ve sürükleyici kurgusuyla, uzak doğu suç-gerilim filmleri severlerin göz atması gereken başarılı bir alternatif. Oyunculuk, giderek tırmanan gerilim seviyesi ve sürpriz faktörleri başlıca artılar. 'Coen kardeşler' kaza mizahından hoşlananların bu yapıma şans vermesini şiddetle tavsiye ediyorum.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Louis Vitton çantası döndü dolaştı en sonunda yine aynı aileye gitti.
    Güzel bir filmdi, yazınız sayesinde haberdar olup izledim. Çok beğendim. İzlemeyenlere tavsiye ederim, 1 saat 40 dakika su gibi aktı geçti. Lucky Strike'de meşhur bir sigara markasıymış. Flim sayesinde bunu da öğrenmiş olduk.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!