Our House (2018)

Fatih Varlık
0

Our House (2018)
 Elektromanyetik dalgalar üzerine çalışan, genç bir dahi olan Ethan, neredeyse tüm zamanını yeni projesine adamaktadır. Yoğun çalışma saatlerinden ötürü ailesini ve kardeşlerini ihmal etmeye başlayan kahramanımız, çok yakın zamanda işe yaracağını ispatlamayı umduğu icadını tescillemek için var gücüyle uğraşmaktadır.
Our House (2018)
Günün birinde trajik bir kaza sonrasında anne ve babasını kaybeden Ethan, daha yasını bile tutamadan iki küçük kardeşi ve yeni sorumluluklarıyla baş başa kalır. Yaşananlar herkes için çok güç olsa da matemini gizleyen tavırları ve işkolik doğasıyla, kardeşleri tarafından olan bitenin sorumlusu olarak atfedilen kahramanımız, her şeye rağmen tepkili kardeşlerine ebeveynlik yapabilmek gayesiyle elinden geleni yapmaya kararlıdır. Kimseye muhtaç olmadan bu süreci yönetebilmek zor olsa da lokal bir nalburda çalışmaya başlayan Ethan, ev masrafları ve kardeşlerinin eğitimi finanse edebilmek için gecesini gündüzüne katar. En kötüsü de yıllarını verdiği projesine dahi ara vermek zorunda kalır. Kız arkadaşının koşulsuz desteğine rağmen onunla da arasına mesafe koyarak, bir nevi yaşadığı vicdan azabını yükümlülüklerini tek başına halletmeye çalışarak giderir. Neyse ki aradan geçen zaman kardeşlerinin öfkesini törpüleyip, Ethan' in kafasını toplaması ve yeniden yıllarını verdiği projesine dönebilmesine olanak tanır. Ancak bu sefer üniversitenin teknik imkanlarından yoksun olarak evinin garajında bir başına uğraşmak zorunda kalan Ethan, geliştirdiği cihazını mükemmelleştirmek için çabalamaktadır. Kablosuz bir şekilde enerjiyi aktarabilmenin yollarını arayan kahramanımız, defalarca denemenin ardından amacına ulaşamayıp, yeniden hayal kırıklığı yaşar. Öte yandan evde bir takım paranormal olaylar vuku bulmaya başlar. Bazı eşyaların yeri değişmekte, kimisi ise tamamen ortadan kaybolmaktadır. Kardeşleri bir şeylerin yolunda gitmediğinden emindir zira ne zaman Ethan o uğursuz cihazı çalıştırsa bir fenalık olduğundan şikâyet etmektedirler. Çok geçmeden kardeşlerine kulak vermek zorunda kalan Ethan, en nihayetinde cihazın yayımladığı tuhaf bir sinyali kazara keşfeder. Dahası cihazının daha ilk günden beri çalıştığını ancak farklı bir amaca hizmet ettiğini fark eder. Sinyal ise giderek kontrolden çıkmakta, etrafa sirayet etmektedir... 

İyi; Düşük bütçeli bir yapım olmasına rağmen, sürükleyici kurgusu ve gizem seviyesiyle göz atmaya değer bir alternatif. Oyunculuk ve atmosfer olarak da başarılı bulduğumu söyleyebilirim.
Kötü; Düşük tempo yer yer sıkıcı gelebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!