Schwarze Insel (aka Black Island) (2021)

Fatih Varlık
0

Schwarze Insel (aka Black Island) (2021)
 Trajik bir kazada ailesini kaybeden Jonas, depresif günler geçirmekte olan kafası karışık bir lise öğrencisidir. Dedesinin yoğun ısrarları sonrasında, bir başına şehirde kalmaktansa onun yanına yerleşmeyi planlayan kahramanımız, Kuzey Denizi' nde bulunan izole adaya seyahat etmek üzere hazırlıklara başlar.
Schwarze Insel (aka Black Island) (2021)
Dedesinin yanı sıra kuzenlerinin de adada yaşaması sayesinde, yeni çevresine ve okuluna adapte olmakta zorluk geçmeyeceğini düşünen Jonas, bir yandan da hüzünlü yakın geçmişi unutturacak, yeni bir başlangıç yapabilme şansı edindiği için bir hayli memnundur. Kuzenlerinin yardımsever ve ilgili tavırları sonrasında okuldan ve derslerinden geri kalmayacağını düşünen kahramanımız, eksiklerini kısa sürede telafi edebileceğini ummaktadır. Öte yandan Almanca dersine giren öğretmeni Helena' nın da özel olarak ilgilenmesi, Jonas' ın motivasyonunu arttırmada çarpan etkisi yaratır. Orta yaşlı, alımlı bir bayan olan Helena, gerek zekası gerekse de samimi tavırlarıyla Jonas' ın kısa zamanda hayranlığını kazanmayı başarır. Zira ortak ilgi alanları olan edebiyat ve şiir, bir araya gelip bol bol zaman geçirmelerine vesile olurken, çok geçmeden duygusal olarak da yakınlaşmalarını tetikler. Jonas' ın ilerde önemli bir yazar olabileceğini düşünen Helena, öğrencisini sürekli desteklemekte, kim ne derse desin asla vazgeçmemesini tembihlemektedir. Yazdıklarını Helena ile paylaşmaya ve tavsiyelerini dinlemeye oldukça istekli olan Jonas, dedesinin eleştirel tavırlarına rağmen ısrarla ideallerinin peşinden koşacağından söz etmektedir. Öte yandan bir süredir ihmal ettiği kuzenleri, Jonas' ın son zamanlarda sürekli olarak Helena ile takılmasından ve içine kapanık tavırlarından şikayetçidir. Gizemli bir kadın imajı çizen Helena ise, kendi ajandasına göre hareket etmekte, ölümcül bir oyun planlamaktadır...


İyi; Düşük bütçeli bir tv yapımı olmasına rağmen, yüksek beklentiye kapılmadan izlenilebilecek ortalama bir gerilim filmi. Oyunculuk, atmosfer ve gizem seviyesi olarak da fena değil. Yine başka bir Alman yapımı olan popüler Dark (2017) dizisine de çağrışımlar yapan sahnelere sahip.
Kötü; Klişe, lineer kurgu ve sürpriz faktörünün zayıflığı başlıca eksiler...
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!