La nuée (aka The Swarm) (2021)

Fatih Varlık
0

 İki çocuğuna bakmakla yükümlü, dul bir anne olan Virginie, kırsaldaki evlerinin arazisinde çekirge yetiştiriciliğiyle uğraşmaktadır. Ailesinin geçimini sağlayabileceği bir iş modeli geliştirebilmek için gece gündüz demeden çalışan kahramanımız, tüm yükün omuzlarında olmasından sebep var gücüyle koşuşturmaktadır.
Bu işe çok emek harcadığını ve civardaki en kaliteli çekirge ununu yetiştirdiğini öne süren Virginie, gerek ticari bağlantılarının zayıflığından gerekse toptancıların uzlaşısız tavırlarından ötürü bir türlü istediği rakamlara ulaşamamaktadır. Çocukların okul masrafları ve alacaklılarının sürekli olarak sıkıştırmaları sonrasında giderek daha da stresli ve gergin bir ruh haline bürünen kahramanımız, tek dostu olarak gördüğü Karim' in kapısını çalmaktan da itina etmektedir. Gel zaman git zaman işlerin daha da kötüye gitmesi sonrasında, büyük borç yüküne rağmen her şeyden vazgeçmeyi düşünmeye başlayan Virginie, kazara keşfettiği bir olgu sonrasında şansın kapısını çaldığını hisseder. Özel kafeslerde itinayla barındırdığı çekirge sürülerinden spesifik bir alt grubun kanla beslendiğini gözlemleyen kahramanımız, bu durumun rekoltelerinde de inanılmaz bir artışa sebep olduğunu fark eder. Öyle ki başlarda sadece birkaç on kiloluk çekirge unu üretebilip, onları da satabilmek için kırk takla atan Virginie, kanla beslemeye başladığı çekirgelerin kafeslere sığmayacak kadar çoğaldıklarına şahit olup, yüzlerce kilo üretim yapabileceğine ikna olur. Kafes sayılarını her geçen gün arttırarak arazisini tamamen bu işe ayırmaya başlayan Virginie, dışardan litrelerce çiftlik hayvanı kanı temin ettiğini Karim ve çocuklardan gizleyerek, sonunda emeklerinin karşılığını maddi olarak alabileceğinden dem vurur. Kısa zamanda hırsına yenik düşmeye başlayan kahramanımız, sürekli daha fazlasını istediğinden ötürü birtakım problemler yaşamaktadır. En yakınlarından dahi sakladığı sırrın altında ezilmeye başlayan Virginie, çok geçmeden işlerin kontrolden çıktığına şahit olur...

İyi; Düşünce ve atmosfer olarak başarılı bulduğum, yavaş ilerlemesine rağmen gerilim seviyesinin  tatminkâr olduğu, türü sevenlerin göz atabileceği bir alternatif. Bu filmden hoşlananlar Bug(2006) yapımına da göz atabilirler.
Kötü; Final daha farklı kurgulanabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!