Speak No Evil (2022)

Fatih Varlık
2

Speak No Evil (2022)
Danimarkalı bir çift olan Louise ve Bjørn, kızlarıyla beraber gittikleri Toskana tatilinde Hollandalı bir aileyle tanışırlar. Kendisini doktor olarak tanıtan Patrick, konuşkan ve eğlenceli bir tip olmasının yanı sıra eşi Karen ile de oldukça uyumlu görünmektedir. Dahası onların da bir erkek çocukları vardır ve mutlu bir aile izlenimi vermektedir.
Speak No Evil (2022)
Toskana gezisinden epey memnun olarak ayrılan Louise ve Bjørn, evlerine döndükten kısa bir süre sonra posta kutularında Patrick tarafından kaleme alınmış, samimi bir davetiye olduğunu fark ederler. Hollanda kırsalındaki müstakil evlerinde onları ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını vurgulayan Patrick, Toskana' da nasıl da keyifli vakit geçirdiklerinden dem burup, en kısa sürede tekrar görüşmek istediklerini vurgular. Yakından tanımadıkları ve sadece birkaç günlük bir tatilde hoş vakit geçirdikleri Hollandalı aileden gelen teklife biraz çekinceyle yaklaşan Louise ve Bjørn çifti, en nihayetinde kızlarını da yanlarına alarak uzun bir araba yolculuğunu göze alıp, davete icabet etmeye karar verirler. Dostane bir şekilde karşılanıp, el üstünde ağırlanan kahramanlarımız, her ne kadar kırsalda bulunan ufak bir müstakil ev olsa da ev sahiplerinin sunduğu konfor için müteşekkir olurlar. Zaten niyetleri de çok rahatsızlık vermeden hafta sonunu geçirip evlerine dönmektir. Öte yandan henüz ilk gecenin akabinde iki aile arasında bazı kültürel çatışmalar ve düşünsel farklılıklar göze çarpmaya başlar. Louise, Patrick' in yaklaşımından ve ailesine davranış şeklinden memnun değildir. Dışardan eğlenceli ve enerjik biri olarak görünse de zaman zaman sinirlerine hakim olamayıp, tahammülsüz tavırlar sergilemesi bir şeylerin ters gittiğini düşündürür. Louise, gerek evde gerekse dışarı çıktıkları zamanlarda alttan altta tırmanan  gerilimi hissetmektedir. Eşine nazaran daha rahat bir tavır takınan Bjørn ise zaten birkaç gece için burada olduklarını hatırlatıp, olan bitenleri gözünde büyütmemesini ister...

İyi; Ağır tempoda ilerlese de oyunculuk ve atmosferik gerilim karakteriyle göz atılması gereken dikkat çekici bir gerilim filmi. Gizem seviyesi ve kurgu olarak da ortalanın üzerinde. Soundtrackler de başarılı.
Kötü; Final daha farklı kurgulanabilirmiş...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Hadi bakalım site güzel olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, değişim zamanı gelmişti. Mobil uyumlu daha güncel bir temaya geçtim.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!