Jenifer (2005)

Fatih Varlık
0
Jenifer (2005)
Masters of Horror dizisinin birinci sezon bölümlerinden olan Jenifer; gerek özgün konusu gerekse sıkmayan senaryosu ile başarılı bir yapım. Alternatif korku-gerilim sevenlere tavsiyemdir...
Dedektif Frank ortağıyla beraber devriye arabalarının içinde, çin yemeği tüketirken ansızın bir bayanın çığlıkları ile irkilir. Hemen olay yerine koşan kahramanımız elinde satır bulunan tuhaf bir adamın, zorla diz çöktürdüğü bayanı (Jenifer) öldürmeye çalıştığını görür. Adam adeta çılgına dönmüştür ve sana daha fazla izin vermeyeceğim diyerek Jenifer’ı sadistce öldürmek üzeredir. Olayı gören Frank silahını çeker ve adamı durdurmaya çalışır. Jenifer'ı öldürmekte ısrar eden psikopat, Frank tarafından etkisiz hale getirilir. Jenifer  tabii hayatını kurtaran Frank’e minnettardır. Ancak şöyle bir durum söz konusudur ki; uzaktan son derece alımlı gözüken Jenifer'ın, yakından bakıldığında suratının bir hayli çirkin, dahası neredeyse yüzündeki duyu organlarının yer değiştirmiş olduğu görülür. Frank kendisine sımsıkı sarılan Jenifer’ın; o an çok korktuğundan ötürü teselli amaçlı böyle bir davranış sergilediğini zanneder.
Jenifer (2005)  
Olay yerine ortağının da gelmesiyle Jenifer’ı da yanına alan Frank,doğruca karakola gider ve yaşananları rapor eder. Olayın çözülmesi rahatlığı ile kahramanımız evinin yolunu tutar. Jenifer ise halen karakolda işlemlerinin bitmesini beklemektedir. Evine dönen Frank, her şeyin rutine döndüğünü düşünerek yaşadığı zor günün stresini atmaya çalışmaktadır. Gece karısı Ruby ile birlikte olan kahramanımızın gözünün önünden Jenifer’ın sureti gitmemektedir. Ertesi günün sabahında yeniden işe giden Frank; zeka özürlü ve yüzünde şiddetli travma izleri bulunan Jennifer’ı karakolda mağdur olmaması için geçici olarak evinde misafir etmeyi üslerine önerir. Jenifer’ın Frank’a olan ilgisi ve onun dışında kimse ile iletişim kuramaması  üzerine, Frank’in talebi kabul edilir.
Jenifer’ı ailesinden habersizce evine getiren kahramanımız, sabah saatlerinde Ruby’nin onu fark etmesi ile evde kopacak olan hengameyi güç bela yatıştırır. Jenifer'ın mağdur bir bayan olduğunu söyleyerek kısa bir süre için ona yardımcı olması gerektiğini anlatır. Zaten Ruby, zeka özürlü teşhisi konulan ve suratına bakıldığında dahi insanın tüylerini ürperten bu kadınla, eşinin uzaktan yakından bir ilgisi olamayacağını düşünse de;yine de onun burada kalamayacağını söyler.
 Jenifer (2005)
Jennifer’ı alarak evden uzaklaşan Frank onu bir yerlere emanet etmeyi ya da karakola yeniden bırakmayı düşünse de tanıştığından beri hayallerini süslemeye başlayan ve giderek arzuladığı Jennifer  ile bir kıvılcım sonrası birlikte olur.Aynı günün devamında yeniden Jenifer ile eve dönen Frank, Ruby ile yaşayabileceği her türlü problemi de göze almıştır. Çok geçmeden ev ahalisi tartışmaların ardından tekrardan evde kalmasını sağlanan Jenifer'da bir şeylerin yolunda gitmediği anlar...


İyi;Özgün konusu itibariyle Masters of Horror (2005) serisi içerisinde Cigarette Burns yapımıyla beraber en ilgi çekici kısa filmlerden biri. Dario Argento imzalı bir yapım olduğunu da ekleyeyim.
Kötü;Makyaj ve bazı sahneler abartılı. Film başladığı yerde biter önermesi ise tam bir klişe...
Editör'ün Puanı
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!