Grave Encounters (2011)

Fatih Varlık
2
Lance liderliğinde bir grup maceraperest arkadaş lokal bir kanalda Grave Encounters isimli reality show çekimleri ile uğraşmaktadır.Daha önce çekilen beş bölümün ardından daha iddialı bir yapımla seyircinin karşısına çıkmayı planlayan Lance,geçmişte akıl hastanesi olarak kullanılmış,enteresan paranormal hikayelerin süregeldiği mekanı altıncı bölüm için tutmuştur.Binanın bekçisinden yardım alarak ekip arkadaşlarıyla beraber kendisini 24 saat akıl hastanesine kilitleyecek olan kahramanlarımız bakalım bu süreç sonunda seyircilerin ilgisini çekebilecek esaslı bir hayalet hikayesi oluşturabilecek midir?
Bekçinin binanın tarihçesine ilişkin verdiği bilgilere dayanarak hastaneye sıkışmış bazı ruhların var olabileceği sıcak noktalar olarak adlandırdığı bölgelere kameralar yerleştiren kahramanlarımız,havanında kararması ile bekçinin kapıyı dışarıdan kilitlemesini isteyerek çekimlere başlamıştır.Ses ve ışıkla ilgilenen birkaç kişi,uyduruk bir medyum ve kameramanlardan oluşan ekibiyle işe koyulan Lance,havanın kararması ile zifiri karanlığa çalan hastane koridorlarında ekibiyle dolaşmaya başlayacaktır.Daha önce çektikleri bölümlerde asparagas hikayeler ve ses-ışık oyunlarıyla ilgi çekmeyi başaran kahramanlarımız,her şeyin rutin başladığı altıncı bölümde maalesef inanılmaz korkunç bir hikayenin parçası olacaklar...
Binanın ana kapısının çevresine konuşlanarak sıcak noktalardan gizemli görüntülerin monitörlerine yansımasını bekleyen gençler,çok geçmeden insanın kanını donduracak olayların içinde bulurlar kendilerini.Dahası kameraman arkadaşlarından birisi tuhaf bir şekilde ortadan kaybolmuştur.Zamanla korkudan iyice paranoyaklaşan kahramanlarımız,bekçinin kilitlediği kapıyı kırarak dışarıya çıkmak istedikleri asıl sürprizle karşılaşacaklar.Garabet sesler ve yansımalar gören kafilemiz haber yapmaya gittikleri mekanda haber olmaktan öteye gidemeyecekler...

İyi;Oldukça ilgi çekici sıkılmadan izleyebileceğiniz bir yapım.Kurgu sürükleyici,mekan zaten kafadan tuhaf :D Bu filmi sevenler The Tunnel (2011)'i de izlemeli..
Kötü;Bazı mantık hataları yok değil.Ayrıca bazı sahneler epey abartılı.
Gereksiz;Klişe başlangıç.Gerçekte yaşanmış bir olayın sinemalaştırılması blehh..
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Tip tip yaratıklar
    Yaraktıklarda tip tip tavırlar
    yeter artık şu tiplerden
    tipe bak çay demle

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!