La senda (2012)

Fatih Varlık
2
Saygın bir satranç şampiyonu olan Raul,ailesiyle daha fazla zaman geçirebilmek ve eşi Ana ile olan problemlerini düzeltebilmek için gözlerden uzakta eski bir dağ evini kiralar.Gerek çevrelerinde her işe karışan komşularının olmaması gerekse zamanlarının çoğunu esir alan tv vs gibi teknolojik aletlerin bulunmaması Raul için ideal ortamı sağlayacaktır.
La senda (2012)
Oğlu Nico'yla da bol bol satranç oynayıp aralarındaki buzları eritmeyi planlayan kahramanımız her şeyin yolunda gideceğinden emindir.Ta ki yerleşmelerinin ertesi günü ev sahibinin yardım için yolladığı yakışıklı marangoz Samuel gelene dek.Orta yaşlarda karizmatik bir adam olan Samuel yardımsever tavırları sonrasında Ana'nın kalbini kazanır.Ana'nın Samuel'e olan samimi ilgisinden rahatsız olmaya başlayan Raul,ikisinin daha önce tanışmış olabileceğinden kuşkulanmaya başlar.Öte yandan Samuel sürekli ziyarete gelmekte,Raul'un hoşnutsuz tutumuna aldırış etmemektedir.Raul,hayatlarına ansızın giren bu yabancının Nico'yla da arasını iyi tutarak kendisini dışarıda bırakmaya çalıştığını düşünür.Dahası kasabaya gideceğini söyleyerek evden ayrılan eşinin Samuel'in evine gittiğini öğrendiğinde ise aldatılıyor olabileceği fikri beynini kemirmeye başlar.Noel gecesi Samuel'i de yemeğe davet ederek bir açığını bulmaya çalışan Raul,ne yazık ki amacına ulaşamaz.Sorunsuz bir gece yaşanmıştır.Günler sonra rahat bir uykudan uyunan kahramanımız çok geçmeden kuşkularını arttıracak başka gelişmeler olduğunu fark eder...
Şüphe değil, kesinliktir insanı deli eden.. (Nietzsche)
İyi;Soğuk,karlı atmosferde geçen gerilim yapımları her zaman favorim olmuştur."La senda" da kurgusuyla beni yakalamayı başardı.Oyunculuk gayet iyi,gizem seviyesi tatmin edici.Bu filmi sevenler Retreat (2011) yapımına da göz atabilirler.
Kötü;Şaşırtıcı bir finalle süslense çok daha iyi olabilirdi...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Çok aksiyon yok. genelde sakin geçiyor.. biraz vasat bir film bence..

    YanıtlaSil
  2. Çok durağan bir filmdi. Finalide bağırarak geldi şaşırtıcı değildi. Sırf kış kar temalı olduğu için izledim 3/10 daha kaliteli yapımlar var vasat bir film

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!