Thelma (2017)

Fatih Varlık
0
Thelma (2017)
Koyu katolik bir ailenin kızı olarak yetiştirilen Thelma, üniversiteyi kazanmasının ardından ilk kez ailesinden ayrılıp, bir başına yaşamayı tecrübe edecektir. Küçük bir yurt odası kiralayan kahramanımız, derslerine odaklanarak bir şekilde süreci atlatabileceğini düşünür. Zira ailesinden ilk kez bu kadar uzun süre ayrı kalacak olmasının yanı sıra pek de sosyal olmayan, tutucu bir çevrede büyümesinin de etkisiyle arkadaş edinmekte zorluk çekebileceği düşüncesi zihnini meşgul etmektedir. 
Thelma (2017)
Sıkıntılı geçen birkaç haftanın sonrasında çok geçmeden aynı dersliği paylaştığı Anja' nın ilgisi ve yakınlığıyla karşılaşan Thelma, tam da yalnızlığını çektiği arkadaşlığı bulduğunu hisseder. Anja' nın sosyal çevresi sayesinde başka öğrencilerle de tanışan ve sohbet etme şansı bulan kahramanımız, daha önce hiç bir zaman bir parçası olmayı başaramadığı sosyal bir çevrenin odağına girer. Ailesinin radikal öğretilerinden dolayı alkole ve cinselliğe mesafeli duran Thelma, farklı kültürler ve çevreler keşfettikçe yaşantısını sorgulamaya başlar. Anja' nın da teşvik etmesiyle yeni şeyler denemeye meyil eden kahramanımız, daha öncesinde bihaber olduğu farklı duyguları tecrübe etmektedir. Anja ile duygusal olarak yakınlaşmasıyla, çocukluğunda da zaman zaman anımsadığı şiddetli nöbetler geçirmeye başlayan Thelma, neler olup bittiğini araştırmaya karar verir. Doktorların teşhisi sonrasında psikolojik kaynaklı nöbetler geçirdiğini öğrenir. İşin garibi büyük annesinin de benzer bir hasta geçmişi olduğunu bilgisini edinir. Öte yandan bir süredir Anja' dan haber alamaması üzerine telaşlanan Thelma, birlikte takıldıkları her yere bakmasına rağmen herhangi bir iz bulamaz. Sanki yer yarılmıştır da Anja içine girmiş gibidir. Daha kötüsü ise Anja' nın kaybolmasından kendisini sorumlu tutan kahramanımız, giderek kontrolü kaybetmeye başladığını hisseder. Babaevine, küçük kasabasına dönen Thelma, hayal meyal anımsadığı çocukluğunu ve yaşadığı nöbetlerle ilgili gerçekleri öğrenmeye kararlıdır...

İyi; Sıra dışı konusu ve özgün sayılabilecek hikayesiyle göz atılması gereken, atmosfer ve oyunculuk olarak da gayet başarılı bulduğum bir yapım. Kullanılan metaforlar ve duygusal geçişlerin de tatmin edici bir şekilde sahnelendiğini ekleyeyim.
Kötü; Ağır tempoda ilerleyen film, uzun süresi de göz önüne alındığında yer yer sıkıcı gelebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!