Us (2019)

Fatih Varlık
0
Us (2019)
Gündelik hayatın stresinden uzaklaşmak ve ufak bir kaçamak yapmak için Santa Cruz' u seçen Wilson ailesi, çocuklarla beraber eğlenceli bir tatil umuduyla hazırlıklara başlarlar. Aynı zamanda yakın arkadaşları olan Tyler ailesinin de plana dahil olmasıyla birlikte her şey yolunda gitmektedir.
Us (2019) 
Çocukken plajda yaşadığı bir travma sonrasında hala kabuslar görmeye devam eden ve kaygılarından bir türlü kurtulamayan Adelaide, kendi çocuklarına karşı oldukça koruyucu bir tavır sergilemektedir. Jason' ın plajda bir süreliğine ortadan kaybolması üzerine dehşete kapılan kahramanımız, insanların tuhaf bakışlarına rağmen oğluna ulaşana dek epey gürültü koparır. Dahası Jason ve Zora' yı başlarını belaya sokmamaları ve gözlerden uzaklaşmamaları için tekrar tekrar uyarır. Eşinin agresif tutumuna ve çocuklara karşı baskıcı davranışlarına anlam veremeyen Gabe ise tatile geldiklerini anımsatarak, herkesin rahatlaması gerektiği hususunda ısrar eder. Aynı gece evlerinin bahçesinde dört yabancının hareketsiz bir şekilde beklediğini gören Wilson ailesi neler olup bittiğini anlamaya çalışırlar. Gabe, yolda kalmış bir aile olabileceğini düşünüp fazla kafa yormama eğilimde olsa da Adelaide bir şeylerin yolunda gitmediğini hissetmektedir. Çok geçmeden ne istediklerini öğrenmek için dışarı çıkan Gabe, gördükleri karşısında dehşete kapılır. Birebir kendisi ve ailesinin klonlarını andıran bir grup yabancı kapılarında önünde dikilmekte ve tavırlarından da pek de dost canlısı olmadıkları anlaşılmaktadır. Keza üstlerindeki turuncu formalar ve eldivenli ellerinde tuttukları makaslarla ürpertici bir görünümdedirler. Hemen eve koşarak kapıları kilitleyen Gabe, başlarının belada olduğunu ve saklanmaları gerektiğini söyler. Yıllar önce yaşadığı travmanın yeniden ortaya çıkışına şahit olan Adelaide ise vakit kaybetmeden polisleri arar. En büyük kabusunun gerçekleşmesiyle derin bir şok yaşayan kahramanımız, ailesini korumak için elinden geleni yapmaya kararlıdır...


İyi; Get Out (2017) yapımından hatırlayacağınız başarılı yönetmen Jordan Peele imzalı Us (2019), gerek gizem seviyesi gerekse hikayesiyle şans verilebilecek bir alternatif. Get Out gibi salt gerilim yüklü bir film olmasa da sürükleyici bir kurguya sahip.
Kötü; İkinci çeyrek itibariyle daha fazla gerilim vadetmesini beklerken korku-komedi türüne geçiş yapması hayal kırıklığı yaratmadı değil.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!