El método (aka The Method) (2005)

Fatih Varlık
0
Imf ve Dünya bankası karşıtlarının yoğun eylemler düzenlediği Madrid'de,bölgenin önemli kapitalist şirketlerinden biri olan Dekia yeni personel alımı dolayısıyla son mülakat için adayları merkez binasına davet etmiştir.Son aşamaya kalabilen yedi üst düzey profesyonel işi alabilmek için rutin bir görüşmenin çok ötesinde psikolojik savaş vereceklerdir.
Montse isimli güzel sekreterin direktifleri sonrasında odada yalnız başlarına bırakılan yedi aday,henüz kendileriyle hiç bir şirket görevlisinin görüşmemesi üzerine gerilmeye başlamıştır.Önlerinde monitörlere aksedilen bilgiler doğrultusunda mülakat için dışarıdan bir şirket görevlisi gelmeyeceğini,bilhassa aralarından birinin yetkili olduğunu öğreneceklerdir.Dahası kamufle olan kişiyi bulmak da onların ilk sınavıdır.Konuşarak birbirlerini tanımaya başlayan kahramanlarımız,öz geçmişlerinden yola çıkarak sonuca ulaşmayı ummaktadır.Lakin zaman ilerledikçe işlerinin hiç de kolay olmadığı ortaya çıkacaktır.
Grönholm metodu olarak adlandırılan bir yöntemle işe alım yapan şirket,kişilerin psikolojisi ve topluluk içerisinde davranış becerilerine göre kararlar almaktadır.Kahramanlarımız kimin yetkili olduğunu sorgulaya dursunlar monitör aracılığı ile yeni bir oyun onları beklemektedir.Aralarından birinin oyun sonrasında başarısız olarak salonu terk etmesi üzerine işin ciddiyetini daha fazla kavramaya başlayan adaylar,birbirleri üzerinde psikolojik hakimiyet kurarak kendilerini ön plana çıkarma uğraşındadır.Unutulmaması gereken ise aralarından sadece birinin işe kabul edileceğidir.
Bu yapımı beğenenler benzer tarzdaki Exam (2009) filmini de izleyebilir...


İyi;Tek mekanda geçen ancak oldukça sürükleyici kurgusu ile beğeneceğinizi düşündüğüm başarılı psikolojik gerilim yapımlarından biri.Özellikle diyaloglar çarpıcı ve sıkılmadan odaklanmanızı sağlıyor.
Kötü;Son çeyreği kafamda oldukça farklı şekilde kurgulamıştım.O nedenle epey hayal kırıklığı yaşadım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!