Who Invited Them (2022)

Fatih Varlık
1

Who Invited Them (2022)
Adam-Margo çifti yeni evlerine taşınmalarının akabinde dostları ve iş arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirmeyi umdukları bir hoş geldin partisi düzenlemeye karar verirler. Satın aldıkları evin güzelliğinden ve muhitin seçkinliğinden dem vuran Adam, bir yandan da bu sayede iş arkadaşlarını ve patronunu etkileme çabasındadır. Uzun yıllardır kendisine biçilen ev hanımı rolünü biraz da isteksizce oynamaya ikan edilen Margo ise umursamaz bir günündedir.
Who Invited Them (2022)
Konukların gelmeye başlamasıyla beraber olabildiğince aktif davranıp herkesle ilgilenmeye çalışan Adam, özellikle patronunun gözüne girebilmek için ayrı bir çaba harcamaktadır. Misafirlerin ekseriyetle Adam'ın arkadaşları olmasından sebep daha çok mutfakta vakit geçiren Margo ise gecenin bir an evvel bitmesine ve rutin yaşantılarına geri dönmeyi arzulamaktadır. Öte yandan davetliler arasında enerjileriyle ve şık görünümleriyle ilgi çeken genç bir çift Tom ve Sasha' da yer almaktadır. Hoş sohbet eşliğinde saatlerin de hızlı ilerlemesiyle konuklar peyderpey vedalaşarak evden ayrılmaya başlar. Bir başlarına kaldıklarında gecenin muhasebesini yapmaya hazırlanan Adam ve Margo, Tom-Sasha çiftinin evden ayrılmadıklarını keşfeder. Dahası partiyi organize eden Adam, genç çiftin Margo'nun arkadaşlarını olduğunu düşünürken Margo da onların Adam'ın davetlileri olduğunu varsaymaktadır. Durum giderek tuhaflaşmaya başlamışken karmaşaya neden oldukları için özür dileyerek olan biteni izah eden Tom ve Sasha, sempatik tavırları ve eğlenceli kişilikleriyle ev sahiplerinin gönlünü kazanmayı başarır. Yanlış anlaşılmayı düzeltmek ve geceyi keyifli sonlandırmak için son bir içkiyi bahane ederek konuklarını tekrardan içeri davet eden Adam, bir yandan da winner karakter olarak gördüğü Tom'dan birkaç iş bağlantısı koparabilme derdindedir. Öte yandan Sasha ve Margo' da epey iyi anlaşmakta, birbirlerine iltifatlar etmektedir. En nihayetinde gecenin ilk saatlerinde birbirlerine tamamen yabancı olsalar da bir konu ötekini açar ve samimi muhabbet daha da ilerler. Pek çok konuda ortak yanları olduğunu hisseden kahramanlarımız için ayaküstü sohbetle başlayan gece, alkolün de etkisiyle derin konuların konuşulduğu hatta geçmiş sırların dahi ortaya döküldüğü sekanslara evrilir. Ev sahiplerinin bilmediği şey ise gecenin henüz yeni başladığıdır...
İyi; Sürükleyici kurgusu, atmosferi ve diyaloglarıyla göz atılabilecek başarılı bir gerilim filmi. Oyunculuk ve gizem seviyesi olarak da fena değil.
Kötü; Sürpriz faktörü eksikliği, tahmin edilebilir lineer senaryo.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!