Bisang seoneon (aka Emergency Declaration) (2021)

Fatih Varlık
0

Bisang seoneon (aka Emergency Declaration) (2021)
KI501 nolu uçuş Incheon havalimanından Hawaii'ye gitmek üzere havalanır. Uçak teker kestikten kısa bir süre sonra sosyal medyada viral olarak yayılmaya başlayan bir video mesaj, yüzü tam olarak seçilemeyen bir adamın terörist bir uçak saldırısı olabileceği hususundaki imaları neticesinde haliyle büyük bir tedirginliğe sebep olur. Yolcular arasında dedektif In-Ho'nun eşi de yer almaktadır. Neler olup bittiğini öğrenebilmek ve eşinin sağ olduğundan emin olmak isteyen In-Ho, saldırganın kimliğini tespit edip hangi uçakta olduğunu keşfedebilmek için zamana karşı kıyasıya bir yarışa girer...
Bisang seoneon (aka Emergency Declaration) (2021)
Kısa sürede kimliği ortaya çıkarılan terörist Jin-seok, bir süre evvel işini kaybetmiş genç bir bilim insanıdır. Yakın zamanda annesini de yitirmesi üzerine depresif bir ruh haline sürüklenen Jin-seok, toz haline getirerek uçağa sokmayı başardığı bir biyolojik silahı yanında bulundurmaktadır. Her ne kadar In-Ho'nun çabaları sayesinde terörist saldırı deşifre edilse de tüm bunlar yaşanana değin virüsü kolay bir biçimde yolcu kabinine enfekte eden Jin-seok, umarsız bir halde yaşanacak felaketin pimini çeker. Öte yandan uçağa kızıyla binen eskiden ünlü bir pilot olan Jae-hyuk, daha ilk andan itibaren sezgisel olarak Jin-seok'un tekinsiz davranışlarından rahatsız olsa da kabin ekibini ikna edemediği için zamanında müdahil olamaz. Destinasyonlarına yaklaşırken bir yandan radyo vasıtasıyla gerekli talimatları alan kokpit ekibi saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışırken bir yandan da yolcu kabininde bazı yolcuların ateşlenip, vücutlarının su toplaması sonrasında oluşan panikle yüzleşmektedir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi kaptan pilotun da virüsten nasibini alması ve inkapasite hale gelmesi durumun vahametini daha da arttırır. Tüm bunlar yaşanırken olayın bir şekilde basına yansıması ve ölümcül virüsün son derece bulaşıcı olduğunun ortaya çıkması işleri daha da zorlaştırır. Acil durum deklere ederek bir an evvel uçağı indirmek isteyen yardımcı pilot bir dizi bürokratik mekanizmadan ötürü hava sahasına kabul edilmez ve gelecek müteakip talimatları beklemek zorunda kalır. Zaman aleyhlerine ilerlerken yolcuların çoğu gibi yardımcı pilotta bahsi geçen semptomları sergilemeye başlar...
İyi; Sürükleyici kurgusu ve atmosferik gerilimiyle göz atılması gereken başarılı bir yapım. Oyunculuk ve diyaloglar açısından da fena değil. 
Kötü; Filmin süresinin uzunluğundan sebep sürpriz faktörleri de kısıtlı olduğu için zaman zaman sıkıcı sekanslara sahip.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!