The Roommate (2011)

Fatih Varlık
0
Moda tasarım okumak için üniversiteye kaydolan Sara,yeni oda arkadaşı Rebecca ile tanıştıktan sonra,çevresinde değer verdiği insanların tümünün kendisinden uzaklaşmaya başladığına şahit olacaktır.Sara’ya karşı son derece nazik ve arkadaş canlısı olan Rebecca ise Sara ile ilgili sinsi planlar yapmaktadır…
Üniversite hayatına çabuk adapte olan Sara,yurt arkadaşlarından biri olan Tracy ile son derece iyi vakit geçirmektedir.Odaya bir gün sonra teşrif eden Rebecca ise giyimine özen gösteren,havalı bir kızdır.Daha ilk günden cana yakın tavırları ile Sara ile yakınlık kuran Rebecca,onun tüm ilgi ve alakasını kendisi üzerinde toplamak istemektedir.Sara'nın şu an için hedefi ise başarılı bir öğrenci olabilmektir.Prof. Roberts'dan ders alabilmek için onu etkilemesi gereken Sara, çok geçmeden amacını ulaşacaktır.Yetenekleri ve stili ile dikkat çekmeye başlayan kahramanımız,gelecekte başarılı bir moda tasarımcısı olma adayıdır.Rebecca ise Sara’nın destekçisi olarak,ona her zaman yardımcı olacağını dile getirmiştir.
Okul öğrenci birliğinin müzik grubundan Stephen ile samimiyeti ilerten Sara,sebepsiz yere kendisinden uzak durmaya başlayan Tracy ile aralarında nasıl bir problem olduğunu çözme arayışındadır.Sara’nın Stephen ile zaman geçirmesinden rahatsız olmaya başlayan Rebecca ise,onun kendisinden uzaklaşmasını engellemeye çalışmaktadır.Bu sırada Sara’nın eski erkek arkadaşının da ortaya çıkması olayların seyrini etkileyecektir.
Sara’yı evine davet eden Rebecca,son dönemlerdeki ferri çıkışlarını affettirmek istemektedir.Ancak daha eve ulaşır ulaşmaz,Rebecca’nın anne-babasının garip  davranışları ve çarpık ilişkileri,Sara’nın bir şeylerin ters gittiği konusunda şüphelenmesine neden olacaktır.Rebecca’ya ait gizli bir çizim defterini ele geçirdiğinde ise olayın boyutunu öğrenecek olan kahramanımız,Stephen’dan yardım isteyecektir.
Rebecca belki de sadece onun en yakın arkadaşı olmak istemektedir.Ancak hal ve hareketleri artık çığrından çıkmaya başlamıştır.Dahası Sara çevresinde kendisine yakın gördüğü herkesin teker teker uzaklaşmaya başladığını fark edecektir.Odasında misafir ettiği kedisinin de şüpheli şekilde ortadan kaybolması,kahramanımızın giderek yalnızlaşmasına neden olacaktır.



İyi;Vasat bir yapım,fazla beklenti ile izlenmezse sıkmayan senaryosu ile alternatif olabilir.
Kötü;Kurgu,klişeler,temasız akış.
Gereksiz;Filmin sonu basit olmuş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!