The Cottage (2008)

Fatih Varlık
0
The Cottage (2008)
İngiliz korku-komedi filmlerini beğenerek izleyenlerdenseniz tam size göre olan "The Cottage" absürd komediyi,biraz geri planda kalsa da korkuyla birleştirmeyi başarıyor.Eğlenceli oyuncu kadrosu ve mizahın tavan yaptığı diyaloglarıyla göz ardı edilmemesi gereken bir alternatif.
Birbirlerine hiç benzeyen tezat kardeşler David ve Peter günün birinde başlarından büyük bir işe kalkışırlar.Ufak tefek taşeron işleri yöneten bıçkın David,gangster patronun kızını (Tracey) kaçırmaya ve karşılığında fidye istemeye niyetlenir.Abisine göre daha sıradan bir hayat benimseyen ve karıncayı dahi incitmemiş olan Peter da plana dahil edilir.Öte yandan patronun embesil oğlu Andrew de David'in işbirlikçilerindendir.Tracey'i kaçırdıkları gibi gözlerden uzakta izbe bir dağ evine getiren üçlümüz her şeyin yolunda gittiğini düşünmektedir.Ancak burnu bir kilometre öteden koku alan patron kızının izini bulmayı başarır.En güvendiği iki adamını görevlendirerek kızının sağ salim getirilmesini ister.Bu arada fidyecileri bezdirmeye başlayan Tracey,maskesine rağmen :) Andrew'i tanır ve bir yolunu bularak kahramanlarımızın elinden kurtulur.Gecenin karanlığında ormanın derinliklerinde fidyeciler,seri katiller ve patronun ağzı bozuk asabi kızı Tracey'in dahil olduğu kovalamaca terk edilmiş yıkıntı bir barakayı keşfetmelerine sebep olur.Barakada psikopat bir çiftçi yaşamaktadır...

İyi;Komedinin korkunun çok önünde olduğu absürd bir yapım.Ancak son derece akıcı ve sağlam bir mizah anlayışına sahip.Bu filmi severlerin yine benzer tarzda olan Severance (2006),Dog Soldiers (2002),Doghouse (2009) yapımlarına da göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü;Klişelerle yoğrulmuş fazla beklentiyle izlenilmemesi gereken bir yapım.En ufak bir yaratıcılıktan-farklılıktan söz edebilmek dahi güç.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !