Contracted (2013)

Fatih Varlık
0
Contracted (2013)
Samantha yakın arkadaşı Alice'in daveti üzerine eğlenceli olacağını düşündüğü bir ev partisine katılır. Nikki ile problemler yaşayan kahramanımız, son ana kadar partiye dahil olma hususunda tereddütler yaşasa da Alice'i kırmamaya karar verir.
Contracted (2013)
 Gecenin hemen başında uzun süredir kendisine ilgi duyan Riley ile karşılaşan ve onu ekebilmek için türlü yollar deneyen Samantha, en nihayetinde işleri akışına bırakmak için alkole teslim olur. Alice'in de teşvik etmesiyle iyiden iyiye sarhoş olmaya başlayan kahramanımız, kendisini B.J olarak tanıtan gizemli bir adamla tanışır. Herhangi bir ortak arkadaşları olmamasına rağmen samimiyetlerini arttıran ikilimiz gecenin ilerleyen saatlerinde beraber olurlar. Ertesi gün yoğun bir baş ağrısıyla yatağından kalkmakta zorlanan Samantha, geceden kalma olduğunu düşünmektedir. Annesine ve patronuna hasta olduğunu söyleyip biraz dinlenmeyi denese de işler yolunda gitmez. Kulağında sağır edici çınlamalar duymasının ardından, vücudunun anormal tepkiler vermeye başladığını hisseden kahramanımız doktora gitmeye karar verir. Öte yandan uzun süredir Samantha'ya telefonla ulaşmaya çalışan Alice, parti sonrasında polislerin evine geldiğini ve izini sürerek partide bulunduğunu tespit ettikleri,  son derece tehlikeli olduğundan şüphelendikleri bir adamı aradıklarını aktarır. Hastalığı yüzünden işleri allak bulak olan Samantha gözlerinin de enfeksiyon kapmasıyla daha fazla erteleyemeyeceğini anlayıp doktorun yolunu tutar. Cinsel yolla bulaşan viral bir enfeksiyon geçirdiğini düşünse de aslında durum beklentilerinin ötesinde çok daha vahimdir...
İyi; Gizem seviyesi her ne kadar tatmin edici seviyede olmasa da sürükleyici kurgusuyla göz atılabilecek bir yapım. Karakterin dönüşümü ve çevresinde şekillenen olaylar düşünüldüğünde Starry Eyes (2014) filmi kadar etkileyici değil ancak türü sevenler için alternatif olabilir.
Kötü; Yeni fikirlere sahip olmayan, klişe kurguya sahip ortama bir gerilim filmi. Sağlam mide gerektiren sahneler konusunda da uyarayım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!