Welp (aka Cub) (2014)

Fatih Varlık
0
Welp (aka Cub) (2014)
Oniki yaşında olan  fantastik hayal gücü sebebiyle çevresindekiler tarafından pek ciddiye alınmayan Sam, okul izci takımıyla beraber kampa katılmak için arkadaşlarıyla birlikte organize olur. İzci takımında sadece üç yetişkin yer almakta ve geri kalanlar Sam ve onun yaş grubundan çocuklardan oluşmaktadır. Velilerin evlatlarını emanet ettikleri izci lideri Kris, sorunsuz geçmesini planladığı kamp için aylar öncesinden yerel polis merkezinden de gerekli izinleri almıştır. 
Welp (aka Cub) (2014)
Ve büyük gün gelir, Kris liderliğinde çocuklar büyük bir kamyonetle kamp eşyalarını da yanlarına alarak yola çıkarlar. Çocukları daha rahat kontrol edebilmek için onları eski bir mitle korkutmayı düşünen Kris, Kai isimli geceleri kurt adama dönüşen vahşi bir çocuk hikayesi anlatır. Bu sayede işler yolunda gitmediğinde çocukları hikayesiyle disipline edebileceğini düşünmektedir. Öte yandan yakın zaman önce bölgede kamp kuran genç bir çiftin ansızın ortadan kaybolması ve halen bulunamaması polisler tarafından kulaklarına çalınmıştır. Kamp sahasına gelen kahramanlarımız go kart yapan anlayışsız iki budala ile karşılaşırlar. Adamların çetin ceviz çıkmasına üzerine ormanın derinlerinde farklı bir yerde kamp kurmaya karar veren Kris, çocukları da peşinden sürükleyerek arayışa başlar. Çok geçmeden yeni bir kamp alanı keşfeden kahramanlarımız izci bayraklarını dikerler ve görev dağılımı sonrasında çadırlarını kurarlar. Bu sırada daha ilk andan itibaren ormanda gariplikler sezmeye başlayan Sam, bir şeylerin yolunda gitmediğinden emindir. Ertesi sabah uyandıklarında kamp alanından bazı eşyaların eksilmesi üzerine çocukların çadırlarında arama yapan Kris, umduğunu bulamaz. Kai'nin burada olduğunu ve eşyaları alabilmiş olabileceğinden bahseden Sam ise her zaman olduğu gibi hayal görmekte suçlanır. Dahası arkadaşlarının içinde  küçük düşürülür. Yeniden gece olup karanlık çöktüğünde ise orman her zaman olduğundan çok daha tehlikeli bir hale bürünmüştür. Görünüşe göre Sam'in alay konusu edilen hayal gücü ormanda bir şeyleri harekete geçirmiştir...
İyi; Maceraperest,sürükleyici kurgusuyla izlenebilir bir yapım. Orman ve kamp kurma konsept olarak daha çok bir grup genç temalı filmleri çağrıştırıp, gerilim ve bol kan vadetse de bu filmin tanıma pek uymadığı ekleyeyim. Beklentilerinizi yüksek tutmayın.
Kötü; Klişelerle dolu, yaratıcılıktan uzak vasat bir gerilim filmi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!