2015' in en iyi 11 korku-gerilim filmi

Fatih Varlık
0
2015' in en iyi 11 korku-gerilim filmi

Geride bırakmaya hazırladığımız 2015 yılının en iyi 11 korku-gerilim filmini, yıl sonunda artık bir After Dark Horrror Movies klasiği olarak derleyip, beğenilerinize sunuyorum. Listede korkudan ziyade gerilim filmlerinin ağırlıklı olması, 2015 yılının salt korku yerine daha çok gerilime doyduğumuz bir yıl olarak hatırlarda kalmasına sebep olacak.  Listede yer alan yapımların rastgele sıralandıklarını belirterek başlayalım;

2015' in en iyi 11 korku-gerilim filmi

1) The Final Girls (2015)

Max, annesi Amanda'nın (80'li yılların ünlü bir teen-slasher oyuncusu) trafik kazası sonrasında hayata gözlerini yummasıyla büyük bir sarsıntı yaşar. Aradan geçen üç koca yıl sonrasında halen annesinin yokluğuna alışamayan kahramanımız, okuldan arkadaşı Duncan'ın sinemaya daveti üzerine büyük bir tereddüt yaşar. Tam bir korku filmi tutkunu olan Duncan, Max'in annesi Amanda'nın oyuncularından biri olduğu 'Katliam Kampı' isimli 80'li yıllarda çekilmiş...(devamı)


Simon-Robyn çifti Chicago'dan ayrılarak Simon'un gençliğinin geçtiği kasabaya yerleşirler. İlişkilerinde yeni bir başlangıç için öncesinde kötü tecrübeleri olsa da bebek yapmak niyetinde olan kahramanlarımız bu sayede iyi bir aile olabileceklerini düşünmektedirler. İş hayatında gün geçtikçe daha da zirveye oynayan ve aranan adam olan Simon, Robyn'nin de yeniden kalbini kazanmak ve bu sayede özel hayatındaki sorunları aşmak istemektedir. (devamı)



Kız kardeşi Molly'ye eniştesi Teddy'nin şiddet göstermesi üzerine artık bir şeyler yapmanın zamanı geldiğini düşünen Gordon,annesinin de baskılarına boyun eğerek tehlikeli planlar yapmaya başlar.İş arkadaşlarından birinin aracı olması üzerine eskiden mahkum olan kiralık bir katil (Howard) tutmaya niyetlenen kahramanımız,kamyonet almak için biriktirdiği tüm parasını bu işe harcamaya hazırdır...(devamı)



Kız kardeşi La Niña ile beraber Madrid'de köhne bir apartmanda yaşayan Montse,açık alan korkusu olan agorafobik bir kadındır.Çocukluk yıllarından beri kapının ardına bir adım dahi atmayı başaramayan kahramanımız,kardeşi ve kendi geçimini sağlamak için evini ufak bir konfeksiyon bürosu şeklinde işleterek hayatını kazanmaktadır...(devamı)



Ray,Claire çifti ve yedi yaşındaki kızları Zoe; Kingsville kasabasında aniden ortaya çıkan salgın sonrasında eski bir sığınağa saklanırlar. Her şeyi değiştiren o korkunç günün ardından kendilerinden başka kimselerin hayatta kalmadığını düşünen kahramanlarımız, sığınakta buram buram klostrofobi kokan bir ortam içerisinde, günden güne tükenen erzakları sayesinde hayata tutunmaya çalışırlar...(devamı)




Annesinin vefat etmesinin ardından sıkıntılı günler yaşayan Quinn Brenner,onunla bir şekilde iletişime geçebilmek için farklı yollar denemeye başlar.En nihayetinde arkadaşlarından birinin tavsiyesi üzerine medyum Elise'i ziyaret etmeye karar veren kahramanımız,ne yazık ki beklediği ilgiyi göremez... (devamı)




Amatör bir kameraman olan Aaron,günü-birlik bir iş için şehir dışına çıkar.Josef isimli iş vereni bol para vaat ettiği iş için şimdiden ödemeyi peşin yapmıştır ve oldukça samimi görünmektedir.Aaron'a kısmen acıklı hikayesini anlatan ve onunla dost olmayı uman Josef,günün sonunda yeni bir arkadaş edineceğinden emin davranmaktadır... (devamı)



Kasabaya gizemli bir yabancının geldiği haberini alan Şerif Hunt, niyetinin ne olduğunu anlamak için ufak bir yoklama çekmeye gider. Bilge Keçi'nin mekanında içkisini içerken bulduğu yabancıya neden burada olduğunu sorduğunda ise işler çoktan karmaşık bir hale bürünür... (devamı)





Genç bir çift olan Jenn ve Alex,Kanada'ın doğal güzellikleriyle süslü;ünlü bir sit alanında kamp yapmayı planlarlar.Alex çocukluğunda sık sık ziyaret ettiği Blackfoot yolunu günlerdir Jenn'e anlata anlata bitirememiştir.Sevgilisinin ısrarıyla kamp yapmaya ikna olan Jenn ise bir an evvel kendisini etkileyecek bir şeyler görebilme arzusundadır... (devamı)




'Hack yapmak büyü gibidir.Her ikisi de başkalarını aldatma üzerinedir.14 yaşımdan beri tüm zamanımı bilgisayar önünde geçiriyorum.Programlama dillerini öğrendim.İlk sistemimi hackledim.Sonsuz olasılıklı bir evren...İlk kez bir şeyde iyi olduğumu hissettim.Gerçek hayatta ben birler arasında bir sıfırdım.Bir zavallı,bir ezik,bir ucube... (devamı)




Robert C. O’Brien'ın 1974 de yayımladığı 'Z for Zachariah' romanından uyarlama olan film, post apokaliptik bir ortamda geçen distopik bir hikaye. Ancak gerek karakter ilişkileri gerekse samimi kurgusuyla düşündüren; tebessüm ettiren, zaman zaman rahatsız eden enteresan bir dram-gerilim filmi... (devamı)
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!