The Final Girls (2015)

Fatih Varlık
1
The Final Girls (2015)
Max, annesi Amanda'nın (80'li yılların ünlü bir teen-slasher oyuncusu) trafik kazası sonrasında hayata gözlerini yummasıyla büyük bir sarsıntı yaşar. Aradan geçen üç koca yıl sonrasında halen annesinin yokluğuna alışamayan kahramanımız, okuldan arkadaşı Duncan'ın sinemaya daveti üzerine büyük bir tereddüt yaşar. 
The Final Girls (2015)
Tam bir korku filmi tutkunu olan Duncan, Max'in annesi Amanda'nın oyuncularından biri olduğu 'Katliam Kampı' isimli 80'li yıllarda çekilmiş, türü sevenler için tam bir kült olarak adlandırılan teen-slasher filmin gösterimiyle ilgilenmektedir. Yoğun katılımın gerçekleşeceği gecede, annesini beyaz perde de yeniden görünce nasıl bir tepki vereceğinden emin olamayan Max, en nihayetinde Duncan'ın cazip teklifi sonrasında ikna olur. Geceye yakın arkadaşları Chris, Vicki ve Gertie ile katılan kahramanımız, gerçekten de vadedildiği gibi dolu bir salonda keyifli bir öğrenci kitlesiyle beraber filmi izlemeye koyulur. Ancak ansızın büyük bir yangının salonu sarmasıyla panik ortamında kaçacak yer arayan Max ve arkadaşları, sinema perdesinden kaçayım derken fantastik bir şekilde gözlerini ormanlık bir alanda açarlar.
Neler olup bittiğini ve buraya nasıl geldiklerini sorgulamakla uğraşırlarken, yolda tıpkı 'Katliam Kampı' filminde olduğunu gibi sarı bir minibüs belirir. Dahası sahne aynen filme olduğunu gibidir. Aracı kullananın Kurt ve yanındaki kızında Tina olduğunu gören gençler gözlerine inanmazlar. Tina, 'Katliam Kampı'na nasıl gideriz diye sorduğunda ise parçalar yerine oturmaya başlar. Olan bitenle ilgili basit bir teorisi olan Duncan, bir şekilde filmin içine girdiklerine ve buraya sıkıştıklarına inanmaktadır. Zaten hali hazırda evlerine dönebilmek için onlarca kez etrafta tur atmalarına rağmen sürekli filmin açılış sahnesine sürüklenmektedirler. Döngüyü kırmak için minibüse binmeye karar veren kahramanlarımız ancak bu şekilde mesafe kat edebileceklerine ikna olurlar. Öte yandan annesine çok düşkün olan Max için yeniden Amanda'nın gençlik yıllarına dönmek ve annesini kendi akranı gibi karşısında görmek son derece duygusal bir sahneye  dönüşür. Ancak Max ve arkadaşlarının dikkat etmesi gereken asıl husus 'Katliam Kampı' filminin bir teen-slasher olduğu gerçeğidir. Aynen filmde olduğu gibi kampın çevresinde Billy isimli eli kanlı bir ucube dolanmaktadır....
İyi; Baştan sona son derece keyifli, sürükleyici bir korku-komedi filmi. Oyunculuk, mekan seçimleri ve kurgu son derece başarılı. Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olayları tiye alan The Cabin in the Woods (2011) tarzı bir havası da yok değil.
Kötü; Komedi yanı ağır basan, korku-gerilimin epeyce geri planda kaldığı bir yapım. Biraz daha gizem ve gerilim tercih edilebilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Eglenceli, biraz gerilimli ve hic bi filme benzemeyen cok ayri bir konusu var. bu arada taissa farmiga nin oyunculu cok seker

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !